Stekt jicama med grønne bønner

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 14, 2023
  • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Her er en stekt jicama med grønne bønner, som er bakt i panne. Dette er en flott paleovennlig oppskrift smaksatt med olivenolje, hvitløk og urter!

stekt jicama og grønne bønner.
Hopp på:

💛 Hvorfor du vil like det

Har du noen gang laget jicama? Dette er ikke en veldig vanlig type mat for matlaging. Men du vil ofte finne det i hager i bakgården eller bondemarkeder.

Jicama er en utmerket erstatning for poteter når du følger en lavkarbo spiseplan. Jeg brukte den også som epleerstatning! Bare ta en titt på min lavkarbo eplefyllingsoppskrift.

Denne lettstekte jicamaen er den perfekte keto-tilbehøret til ethvert måltid. Du kan også kutte dem i strimler i stedet for terninger for å lage bakte jicama-frites.

Når du parer jicama med grønne bønner, ender du opp med en søt siderett med den beste kombinasjonen av smaker. Denne oppskriften er perfekt for de som er på Autoimmune Protocol (AIP) eller paleo-dietten!

Jeg bør merke meg at grønne bønner er en belgfrukt, men de er ikke like skadelige som andre belgfrukter, så de er generelt egnet for paleo-dietten. Imidlertid unngår de fleste dem på AIP.

Du vil elske smaken av denne rotgrønnsaken når du steker den.

📋 Ingredienser

ingredienser for stekt jicama og grønne bønner oppskrift.

De eneste ingrediensene du trenger for å lage bakt jicama og grønne bønner er en håndfull urter og litt olivenolje. Her er mer informasjon om hva jeg har brukt.

hicama

Du skal bruke rå jicama til denne oppskriften.

Skrell jicamaen og skjær deretter i terninger av samme størrelse. Eller kutt dem i strimler hvis du planlegger å lage bakte jicama-frites i stedet.

Oliven olje

Bruk din favorittolje til stekt jicama og grønne bønner. Jeg brukte ekstra virgin olivenolje. Du kan bruke kokosolje eller avokadoolje.

Hvitløk

Enten nykvernet hvitløk eller hvitløkspulver holder. Du trenger ikke bruke friske urter når du steker grønnsaker. Du kan også tilsette litt løkpulver!

Rosmarin

Rosmarin har en sødme som forsterker den deilige jordsmaken på grønnsakene.

Timian

Tørket timian passer perfekt med rosmarin. Du kan bruke tørkede eller friske timiankvister om du har.

Salt

Bruk alltid salt når du steker grønnsaker.

grønn bønne

Grønne bønner setter farge på denne retten og er fullpakket med næringsrike vitaminer og fiber.

Vennligst merk: Sjekk ut oppskriftskortet nedenfor for en komplett liste over ingrediensene som brukes til å lage denne lavkarbooppskriften.

💭 Tips

  • Bytt ut grønne bønner med asparges. Hvis du unngår belgfrukter, bruk asparges i stedet for grønne bønner.
  • Bruk en bakeplate med sider. Dette vil forhindre at mat ved et uhell faller av veggene.
  • Rør grønnsaker hvert 15. minutt. Dette vil forhindre at de brenner på den ene siden.

🔪 Instruksjoner

Hvis du noen gang har stekt grønnsaker i ovnen, vet du sannsynligvis allerede hvordan du lager stekt jicama. Det er så enkelt at det kan bli en av favorittsidene dine.

jicama kube

Rens og del jicamaen i terninger. Skjær bitene i samme størrelse slik at de steker i samme hastighet.

terninger jicama på et skjærebrett.

Krydre grønnsakene

Tilsett halvparten av olivenoljen og alle krydderne til jicamaen. Pass på at den er helt lukket.

krydret jicama-terninger på en bakeplate.

Bland inn hakkede grønne bønner.

stek grønnsaker

Legg dem på en stekeplate og stek grønnsakene i ovnen. Rør dem hvert 15. minutt slik at de koker jevnt.

stekte grønnsaker på en bakeplate.

🍽️ Serveringsanbefalinger

Denne oppskriften er den perfekte keto-vennlige sideretten til ethvert hovedmåltid du lager mat. Smaken er mild nok til å passe til alt du lager mat.

Siden den erstatter stekte poteter, passer den perfekt med Keto Chicken Parmesan. Eller lag en annen italiensk oppskrift – toskansk kyllingpanne.

For en veldig enkel middag, kok pinnekjøtt i airfryeren. Da har du en deilig middag på under 30 minutter!

Denne oppskriften smaker også fantastisk med chimichurri flankstek. Sammen lager de en solid og fargerik rett.

nærbilde av stekt jicama og grønne bønner på en bakeplate.

📒 Variasjoner

Det er mange forskjellige måter å tilberede denne stekte grønnsaksoppskriften på. Hvis du gjør noen endringer, vennligst gi meg beskjed i kommentarene!

  • Bruk asparges. Asparges er den perfekte måten å erstatte grønne bønner på. De steker raskere enn grønne bønner, så tilsett dem senere.
  • Gjør det skarpere. Dryss over chilipulver, røkt paprika og cayennepepper.
  • Legg til et snev av sødme. Dryss over litt søtningsmiddel. Dette vil forsterke de naturlig søte tonene som de grønne bønnene allerede har.
  • Server med din favoritt dipsaus. Lag en hjemmelaget vinaigrette eller server den med bang bang saus.
  • Forbered bakte jicama pommes frites. Skjær jicamaen i tynne strimler og klargjør pommes fritesen. Instruksjonene for jicama-frites er de samme.

🙋 Ofte stilte spørsmål

Her er noen spørsmål folk ofte stiller om å lage lavkarbostekt jicama. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.

Er jicama lavkarbo?

Du unngår kanskje denne stekte jicamaen fordi karbohydratene virker høye. Imidlertid inneholder jicama bare omtrent 11 gram karbohydrater per kopp.
Det er en utmerket kilde til prebiotiske fibre. Faktisk er 6 av disse 11 gram karbohydrater fiber.

Hvordan gjøre jicama mykere?

Når du steker jicama blir den ikke myk og grøtaktig som poteter. Skal du ha det slik må du først koke det en stund. Jeg foretrekker at den er litt crunchy, så jeg stekte den rå.

Hvordan oppbevarer du rester?

Oppbevar rester i en lufttett beholder i kjøleskapet. De holder seg friske i opptil tre dager.

Er det det samme som en meksikansk kålrot?

Ja, meksikansk kålrot er et annet navn for jicama. Du kan bruke meksikanske kålrot til å lage bakte jicama-frites.

servering av grønnsaker.

Vil du lage flere ekte matoppskrifter? Her er noen flere lavkarbo grønnsaker tilbehør og keto grønnsaker du kanskje liker.

★ FØLG MEG FACEBOOK, PINTERESTI TILLEGG TIL INSTAGRAM FOR FLERE ENKLE KETO OPPSKRIFTER.

📖 Oppskrift

stekt jicama og grønne bønner.

Stekt jicama med grønne bønner

Lettstekt jicama med grønne bønner som er bakt på en bakeplate. Dette er en flott paleovennlig oppskrift smaksatt med olivenolje, hvitløk og urter.

Forberedelsestidti minutter

Tid for forberedelse45 minutter

Total tid55 minutter

Vi vil: Garnityr

Kjøkken: amerikansk

skrive ut
Pin
Oppskriftsoversikt
Lagre oppskrift Se samlinger
Lagre oppskrift

bruksanvisning

  • Forvarm ovnen til 400°F.
  • Bland jicamaen med halvparten av olivenoljen. Tilsett så hvitløk, rosmarin, timian og salt. Fordel utover en bakeplate med sider.
  • Bland de grønne bønnene med den resterende olivenoljen i en bolle. Bland med jicama på en bakeplate.
  • Stek ved 400°F i 45 minutter, rør grønnsaker hvert 15. minutt. Server umiddelbart.

Notater

Hvis du unngår belgfrukter, bruk asparges i stedet for grønne bønner.
Bruk en bakeplate med sider. Dette vil forhindre at mat ved et uhell faller av veggene.

Lavkarbo søtningsmidler | Konverteringsdiagram for Keto Sweetener

Low Carb Yum Enkel Keto-kokebok

Mat

Service: enen kopp | Kalorier: 80 | Karbohydrater: firegram | Protein: engram | Tykk: 7gram | Mettet fett: engram | Flerumettet fett: engram | Enumettet fett: 5gram | Natrium: 328mg | Kalium: 39mg | Fiber: 2gram | Sukker: engram | Vitamin A: femtiIU | Vitamin C: 8.3mg | Kalsium: tjuemg | Jern: 0,5mg

Tilleggsinformasjon


Netto karbohydrater:
2
gram

|

% karbohydrater:
10.7
%

|

% ekorn:
5.3
%

|

% tykk:
84
%

|

Smarte poeng:
3

Verdier

Array
(
    [serving_size] => 1
    [calories] => 80
    [carbohydrates] => 4
    [protein] => 1
    [fat] => 7
    [saturated_fat] => 1
    [polyunsaturated_fat] => 1
    [monounsaturated_fat] => 5
    [sodium] => 328
    [potassium] => 39
    [fiber] => 2
    [sugar] => 1
    [vitamin_a] => 50
    [vitamin_c] => 8.3
    [calcium] => 20
    [iron] => 0.5
    [serving_unit] => cup
)

Ernæringsnotat

Næringsinformasjonen for denne oppskriften er gitt som en tjeneste og er kun et estimat. Vi kan ikke garantere nøyaktigheten av næringsinformasjonen til noen oppskrifter på denne siden. Erythritol-karbohydrater er ikke inkludert i karbo-tellingen da det ikke har vist seg å påvirke blodsukkernivået. Netto karbohydrater er totale karbohydrater minus fiber.

© LowCarbYum.com
Uautorisert bruk av dette materialet uten skriftlig tillatelse fra Lisa MarkAurele er strengt forbudt, med unntak av personlige offline-formål.
Individuelle bilder kan brukes forutsatt at den fullstendige lenken til LowCarbYum.com er inkludert sammen med en lenke til det originale innholdet.

Først publisert 7. oktober 2017 Sist oppdatert 23. august 2022 med nye bilder og ytterligere oppskriftsinformasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *