Sukkerfri jordbærsyltetøy [Low Carb & Keto]

 • By: Jan Helge
 • Date: februar 7, 2022
 • Time to read: 8 min.

Sharing is caring!


Alt du trenger er tre ingredienser pluss vann for å lage dette sukkerfrie jordbærsyltetøyet. Vi gir denne 5 stjerner når det kommer til smak, bekvemmelighet og tidseffektivitet. Legg geléen din i glass og lagre den til senere!

Tradisjonelt syltetøy er fullt av sukker, men siden vi ikke kan ha det på keto, skal vi vise deg hvordan du lager et enkelt sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Høsten er rett rundt hjørnet, og jeg vet ikke med dere, men det er noe med en god syltetøyoppskrift som får meg til å føle meg som et barn igjen. Jeg kjenner ikke en person som aldri har prøvd peanøttsmør og gelésmørbrød i barndommen, det var min absolutte favoritt!

Denne sukkerfrie oppskriften på jordbærsyltetøy er en fantastisk alternativ for ketogener, de på lavkarbodiett eller til og med for diabetikere. Trenger ikke sukker!

Vi elsker å bruke den om morgenen med våre Keto Protein pannekaker eller smøre den på lavkarbo, keto brød. Ærlig talt holder den omtrent to uker hvis du oppbevarer den i kjøleskapet, men den er så god at den vanligvis ikke varer så lenge. Jeg husker ikke sist det tok oss mer enn tre dager å spise alt.

Er sukkerfri syltetøy Keto-vennlig?

Avhengig av hva du lager den med. Blåbær, jordbær, bringebær og bjørnebær har betydelig mindre sukker enn annen frukt. De er også høye i fiber, og hvis du regner, vil maten som har et høyere fiberinnhold også ha et lavere netto karboinnhold.

Tommelfingerregel? Mer fiber, mindre netto karbohydrater.

Fordi vi ikke bruker ekte sukker her, er denne oppskriften bra for de som er på keto eller en annen lavkarbodiett. Du vil fortsatt få en veldig lik smak uten unødvendige tilsetningsstoffer og betydelig redusere insulintopper forårsaket av sukker i vanlig, tradisjonell syltetøy.

Vanlig syltetøy er vanligvis fylt med høy fruktose mais sirup, pektin og tonnevis av sukker. Vi tok en titt på en av de mest populære jordbærsyltetøyene der ute og per porsjon (1 ss) inneholder de 9 g sukker. Det er mye! Og ikke verdt guilty pleasure.

For å sette det i perspektiv kan du ha rundt 15 gram syltetøy i en spiseskje. Hvis 9 gram av det er tilsatt sukker, betyr det 60 % av syltetøyet du får i butikken består av sukker. Dette er grunnen til at å lage ditt eget syltetøy med lite sukker ved å bruke et keto-søtningsmiddel er den eneste veien å gå.

sukkerfritt jordbærsyltetøy til keto

Hvordan kan jeg bruke sukkerfri jordbærsyltetøy?

Hvis du ikke er en av dem som liker å spise det rett ut av glasset (ikke døm meg), er det nok av oppskrifter du kan bruke syltetøy til.

 • Smør den over lavkarbo pannekaker til frokost eller som mellommåltid
 • Våre Keto Crepes er seriøst *ment* for denne geléen. Pisk opp litt krem, legg bær på toppen og du er klar
 • Legg den til gresk yoghurt og ketogene frokostblandinger
 • Bruk den i våre Keto Thumbprint Cookies
 • Hell en spiseskje eller to over lavkarbo iskrem
 • Tilsett det i baking eller bruk det når du lager lavkarbo ostekaker

Hvordan lager jeg sukkerfri syltetøy?

Det er en veldig, veldig enkel oppskrift! Alt du trenger er jordbær, vann, gelatin og et keto søtningsmiddel.

Forbered ingrediensene og verktøyene dine

ingredienser for å lage sukkerfritt jordbærsyltetøy

For å lage denne sukkerfrie jordbærsyltetøyoppskriften du vil trenge:

 • 2 lbs friske jordbær
 • 3/4 kopp Swerve søtningsmiddel
 • 1 ss gelatin
 • 1 1/2 kopper vann
 • 1/4 kopp varmt vann (ikke kok opp)

Forbered også disse kjøkkenverktøyene:

 • En middels stor gryte
 • Potetmoser
 • To kopper
 • Glass krukker

Forbered jordbær

skjære jordbær i kvarte for syltetøy

Vask jordbærene grundig og ta ut stilkene. Du kan ganske enkelt kutte den eller skroge den ved hjelp av halm metode.

Deretter skjærer du dem opp i fire.

Kok opp

tilsett søtningsmiddel og vann til jordbærene

Ha jordbær i kvarte, 1 kopp romtemperatur vann og ha søtningsmiddel i gryten. Kok opp og la det småkoke raskt til jordbærene har brutt helt ned og start frigjør fruktjuice.

Vent deretter til det meste av væsken fordamper og blandingen vil begynne å tykne litt naturlig.

Bruk en potetstapper

kokende jordbærsyltetøy i kjelen med slikkepott

For å bryte jordbærene fra hverandre etter at du allerede har kokt dem en stund, bruk en potetstapper. Det er så mye enklere enn å bruke en skje eller slikkepott siden det vil spare deg for forberedelsestid.

Hvis du bruker frosne jordbær, kan du sannsynligvis redusere koketiden med noen minutter siden de allerede er grøtaktige når de er tint. Fjern fra varmen når den er ferdig.

Bloom gelatin

blomstrende gelatin med visp

Dryss gelatingranulat over en kopp eller en liten tallerken fylt med 1/4 kopp varmt vann. Sørg for at du er det ikke bruker kokende vann. La den blomstre i noen minutter.

Gå tilbake til komfyren

jordbærjuice med gelatin

Sett det sukkerfrie jordbærsyltetøyet tilbake på komfyren og tilsett blomstret gelatin med den resterende 1/2 koppen med vann. La småkoke i ca to minutter til det tykner til en syltetøyaktig konsistens.

Overfør til en glasskrukke

jordbærsyltetøy i en glasskrukke på nært hold

Overfør varmt syltetøy til glass. Vær forsiktig så du ikke brenner deg! Vent til den har kjølt seg ned og plasser i kjøleskapet. Oppbevar den i opptil to uker.

Vanlige spørsmål

Selv om denne oppskriften bare har noen få ingredienser, hvis du ikke gjør det følg tipsene våre riktig du kan ende opp med en klumpete eller rennende syltetøy. For å unngå å gjøre noen av disse feilene, sjekk ut disse vanlige spørsmålene.

Kan jeg bruke frosne jordbær?

Vi brukte ferske jordbær fordi det var det vi hadde for hånden. Du kan definitivt bruke frosne jordbær men tilberedningsprosessen ville vært litt annerledes.

I denne oppskriften har vi tilsatt vann med de friske jordbærene, men når det kommer til frosne vil vi anbefale deg å legge til en halv kopp i stedet for en hel kopp fordi de inneholder mer vann inni.

Kan jeg bruke et annet lavkarbo søtningsmiddel?

I denne oppskriften brukte vi Swerve. Du kan bruke den som en 1:1 erstatning for sukker. Den består av erytritol, oligosakkarider og naturlige smaker og er en fantastisk erstatning for sukker generelt. Den har heller ingen kalorier.

Vi anbefaler egentlig ikke å bruke andre sukkererstatninger siden vi ikke har prøvd dem i matlaging og disse kan være vanskelige alene.

Når det gjelder ren erytritol, bruker du for mye får du en ettersmak og ingenting blir kvitt den. Har du noen gang følt at du har lagt for mye erytritol i noe og at det tross alt smakte vinterfrisk? Jepp, den følelsen.

Stevia er vanligvis et godt alternativ også, men det har også en rar smak når det kommer til syltetøy. Vi har prøvd det før og var ikke så fornøyd med resultatet.

Jeg ville holdt ut Splenda også siden deres opprinnelige formulering for det meste består av sukralose og selv om det ikke er rent sukker, vil det påvirke blodsukkernivået og øke insulinet.

Trenger denne sukkerfrie jordbærsyltetøyet hermetisering i vannbad?

Nei! Dette sukkerfrie jordbærsyltetøyet er ment å spises innen to uker topper. Hvis du går inn i prosessen med vannbad hermetikk, disse matvarene vanligvis vare i noen måneder til de åpnes.

Hvis du prøver det, gi oss beskjed i kommentarene hvilken oppskriftsprosedyre du endret og hvordan den fungerte for deg. Vi er nysgjerrige på å vite!

keto nosugar tilsatt jordbærsyltetøy i en glasskrukke

Hvordan kan jeg tykne syltetøy uten sukker eller pektin?

Hvis du koker frukt og la det småkoke lenge, vil det gi en sauslignende konsistens, men det kommer til å være langt unna hva syltetøy er ment å være.

I stedet for pektin og sukker (som fungerer som et konserveringsmiddel i vanlig syltetøy), vi brukte gelatin. I forhold til gelatin, som består av kollagen, pektin består for det meste av karbohydrater.

Er gelatin sunt?

Absolutt! Har du noen gang laget beinbuljong og innser at det blir en geléaktig substans neste dag? Det er gelatin. Det er fantastisk for sener, leddbånd og hud.

Gelatin lages ved matlaging kollagen og det er nesten helt består av protein.

Du kan kjøpe unflavored gelatin i ethvert supermarked, enten i granulert eller «ark» form. Vi brukte granulat her siden det er det vanligste.

Hvordan bruker jeg gelatin?

For denne sukkerfrie oppskriften på jordbærsyltetøy er alt du trenger å gjøre å blande gelatingranulat med varmt vann. Legg den deretter bort i noen minutter for å la gelatin absorbere vann, som senere vil hjelpe jordbærsyltetøyet til å produsere den syltetøylignende gelatinøse konsistensen vi ønsker.

Husk å blande det med varmt vann og ikke bruk kokende vann. Ellers vil den stivne for raskt og bli klumpete. Det er definitivt ikke noe vi ønsker.

Hvor lenge varer mitt sukkerfrie jordbærsyltetøy?

Hvis den oppbevares i kjøleskap, varer den i opptil to uker. For å øke lagringstiden kan du også tilsett en teskje sitronsaft under matlaging.

Dette vil ikke bare øke holdbarheten, men også gi din sukkerfrie jordbærsyltetøy bedre konsistens siden syren i sitron vil hjelpe med geleringsprosessen.

Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Tusen takk for at du leste og gi meg beskjed om du likte det like mye som vi gjorde i kommentarene! Det er en av våre hjemmelagde stiftoppskrifter spesielt for helger og frokoster, så jeg er sikker på at du vil like den like mye som vi gjør.

lavkarbo jordbærsyltetøy oppskrift
lavkarbo sukkerfri jordbærsyltetøy for keto diett

Keto-vennlig oppskrift på sukkerfri jordbærsyltetøy

Bruk bare tre ingredienser for å lage denne jordbærsyltetøyoppskriften til frokostene dine (og ikke bare!)

Bruksanvisning:

 • Kombiner jordbærene, 1 kopp vann og søtningsmiddel.

 • La det småkoke og kok til jordbærene er helt brutt ned. Hjelp til ved å mose mens den koker.

 • Mens bærene koker, tilsett gelatinen til 1/4 kopp varmt vann for å blomstre.

 • Fjern fra varmen når jordbærene har kokt ned. Tilsett den resterende 1/2 koppen med vann og blomstret gelatin.

 • Sett tilbake på komfyren og la det småkoke i 2 minutter. Hell det kokte syltetøyet i glass og la det avkjøles.

 • Holder seg i kjøleskapet i ca to uker.

Notater

For å øke lagringstiden kan du også tilsette en teskje sitronsaft under matlagingen.

Ernæringsfakta

Keto-vennlig oppskrift på sukkerfri jordbærsyltetøy

Mengde per porsjon

Kalorier 78
Kalorier fra fett 9

% Daglig verdi*

fett 1g2 %

Mettet fett 1 g5 %

Flerumettet fett 1g

Enumettet fett 1g

Natrium 11 mg0 %

Kalium 347mg10 %

Karbohydrater 17 g6 %

Fiber 5g20 %

Sukker 11 g12 %

Protein 3g6 %

Vitamin A 27 IE1%

Vitamin C 133mg161 %

Kalsium 40 mg4 %

Jern 1 mg6 %

* Prosent daglige verdier er basert på en diett med 2000 kalorier.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *