Sukkerfri Keto-eplesmøroppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Keto-livsstilen betyr ikke at du må gi opp all favorittmaten din!

Du kan fortsatt ha deilig eplesmør, men uten alt sukker og karbohydrater når du lager min oppskrift på keto-sukker «eple» smør.

Og den er laget av lett tilgjengelige ingredienser som finnes i de fleste dagligvarebutikker.

Min sukkerfrie eplesmøroppskrift tar litt tid å lage, men gir en enorm batch – omtrent 2 ½ kopper per batch!

Og du kan enkelt doble oppskriften fordi den kan stå i kjøleskap i opptil 3 uker. Men jeg er sikker på at det går over lenge før det!

Hvordan jeg laget denne Keto-oppskriften

Det første du sikkert la merke til er at det ikke er epler i oppskriften min. Og selv om epler er deilige, er de ikke særlig keto-vennlige.

Bare ett mellomstort eple inneholder omtrent 20 netto karbohydrater, som er hvor mange netto karbohydrater du bør konsumere hver dag hvis du er på en keto diett.

For å erstatte eplene i oppskriften brukte jeg gul squash (noen ganger kjent som sommersquash).

Gul zucchini er en veldig mildt smakende grønnsak, så den er perfekt for denne oppskriften. Du vil aldri smake gult gresskar i det! Alt du vil prøve er andre deilige ingredienser, spesielt kanelpulver.

Jeg har kun testet denne oppskriften med gul zucchini, men jeg tror skrellet og hakket zucchini vil fungere også.

Zucchini har en litt sterkere smak enn gul squash. Så etter koking kan du tilsette litt kanel eller muskat hvis du synes smaken av zucchinien er for merkbar.

Jeg brukte også gulrøtter i oppskriften på grunn av deres nydelige oransje farge. Det bidro også til å gjøre konsistensen mer som tradisjonelt eplesmør.

Selv om jeg ikke har testet oppskriften uten gulrøtter, synes jeg du kan utelate den og bruke et ekstra gresskar. Men uten den vil den definitivt ikke ha en farge som ligner på tradisjonelt eplesmør.

Som søtningsmiddel brukte jeg granulert erytritol. Personlig fra alle keto søtningsmidler, Jeg foretrekker erytritol mest.

Etter min mening er erytritol kokt og bakt som tradisjonelt sukker. Og den har ikke en merkelig ettersmak som noen keto-søtningsmidler.

Men hvis du ikke har en veldig søt tann, bruk gjerne mindre erytritol enn oppskriften tilsier. Du kan starte med 1/4 kopp (48 g) erytritol og tilsette mer til «eple»-smøret er søtt nok for deg.

Når det gjelder krydder, gir kanel og muskat oppskriften min en tradisjonell eplesmørsmak.

Bruk imidlertid gjerne mer eller mindre kanel og muskat avhengig av smak. Du kan til og med bruke en klype nellik hvis du vil.

Slik bruker du eplesmør

Mitt «eple» smør kan selvfølgelig smøres på en skive Keto toast. Men her er noen andre måter å bruke det på, og hver enkelt er fantastisk!

Du kan bruke mitt «eple» smør som topping til dine favoritter. Keto pannekaker eller Keto vafler. Eller rør litt i en bolle med din favoritt Keto havregryn.

Men en av mine favorittmåter å nyte eplesmør på er å bruke det som pålegg til Keto iskrem. Jeg vet at det kan virke rart, men det er veldig velsmakende.

Jeg vil selvfølgelig ikke fortelle det til noen hvis du bestemmer deg for å bare spise «eple» smøret ditt med en skje!

Og ikke glem å sjekke alle mine Oppskrifter på keto-krydder og sauser. En sunn livsstil har aldri smakt så godt!

Keto sukkerfri eplesmøroppskrift #keto #recipe https://ketosummit.com/keto-sugar-free-apple-butter-recipe

skrive ut

Beskrivelse

Nyt alle smakene av eplesmør, men uten sukker og karbohydrater med denne keto-sukker «eple» smøroppskriften.bruksanvisning

 1. Ha hakket gresskar, hakkede gulrøtter, granulert erytritol, vann, eplecidereddik og sitronsaft i en stor kjele og kok opp.
 2. Reduser varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 30 minutter, rør av og til.
 3. Fjern zucchiniblandingen fra varmen og la den avkjøles litt. Ha den avkjølte blandingen i en høyhastighetsmikser eller foodprosessor og puré til den er jevn.
 4. Ha puréblandingen, kanelpulveret, malt muskat og salt i en kjele og fortsett å småkoke i 50-60 minutter under konstant omrøring for å unngå brenning, til blandingen når ønsket konsistens.
 5. La avkjøles litt før servering. Avkjøl det gjenværende «eple» smøret i en lufttett beholder i opptil 3 uker.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater: 2 g

Mat

 • Serveringsstørrelse: ca. 2 spiseskjeer [30 ml] per porsjon
 • Kalorier: fjorten
 • Sukker: 2 g
 • Tykk: Fett: 0 g
 • Karbohydrater: 3 g
 • Fiber: 1 g
 • Protein: 1 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *