Sukkerfri mørk sjokolade i ketobakst

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!


Noen av de mest populære dessertene inneholder sjokolade som hovedingrediens. Tenk på trøfler, mousser, kaker og selvfølgelig sjokoladekake. De er ganske enkle å lage lavkarbo med de riktige ingrediensene.

Men når det gjelder å velge sjokolade til ketobaking, er sukkerfri mørk sjokolade det beste alternativet.

Mørk sjokolade består av 75-100 % kakaotørrstoffer og inneholder ingen melk, i motsetning til melkesjokolade. Den inneholder ofte kakaosmør og sukker, blant andre tilleggsingredienser.

Imidlertid bruker keto-vennlige versjoner ikke-kalorie søtningsmidler eller eliminerer søtningsmidler helt. Denne typen sjokolade er et flott alternativ til bakesjokolade i mange desserter, hovedsakelig fordi den inneholder kakao av ​​høyere kvalitet sammenlignet med bakesjokolade.

Når du handler mørk sjokolade til keto-dessertene dine, les ingredienslisten og ernæringsetiketten for å se om den har tilsatt sukker og sjekk antallet karbohydrater.

Mange merker merket «sukkerfri» inneholder honning, maltitol eller et annet søtningsmiddel som er uforenlig med keto-dietten.

Hvis du vil se eksempler på mørk sjokolade som kan brukes til å lage keto-sjokoladedesserter, er de 3 beste alternativene nedenfor. Men først, la oss snakke litt om mørk sjokolade på keto-dietten.

Mørk sjokolade uten sukker (1)

Er mørk sjokolade keto?

Vanlig mørk sjokolade med 75-80 % kakao har omtrent 10 g netto karbohydrater per 1 oz porsjon. [1]. Det er 20 % av ditt typiske daglige karboinntak på en keto-diett.

Så på en måte kan vanlig mørk sjokolade være ketovennlig hvis du begrenser den til én rute eller bruker den sparsomt i desserter.

Men det finnes et enda bedre alternativ: sukkerfri mørk sjokolade.

Mange merker av sukkerfri sjokolade inneholder en brøkdel av karbohydratene som finnes i vanlig mørk sjokolade, vanligvis rundt 3 g netto karbohydrater per 1 unse porsjon.

De fleste keto-fokuserte merker bruker lavkarbo søtningsmidler som munkefrukt eller erytritol, mens andre unngår tilsetning av søtningsmidler helt for å holde karbohydrater nede.

Og apropos karbohydrater, det er en grunn til at sjokolade, uansett hvor mørk den er, alltid inneholder noen karbohydrater: den har naturlige karbohydrater.

Omtrent 30 % av kakaoen er lettfordøyelige karbohydrater. Men siden mørk sjokolade inneholder kakaosmør i tillegg til kakaotørrstoffer, er det totale karbohydratinnholdet i mørk sjokolade uten tilsatt sukker ganske lavt.

Ikke bare hjelper mørk keto-sjokolade deg med å holde deg i ketose mens du nyter dessert, den er også en god kilde til magnesium, kobber, kalium, fiber og antioksidanter knyttet til forbedret hjernehelse. [2].

Nå som du vet at du ikke trenger å bekymre deg for å nyte den riktige typen sjokolade på keto, her er noen gode eksempler på sukkerfrie merkevarer med mørk sjokolade som kan brukes i ketobaking.

1. Lilys originale mørke sjokolade

Lily’s er en ledende produsent av sukkerfri sjokolade og også en bestselger på Amazon. Deres originale mørke sjokolade er et godt mellommåltid alene, men det fungerer også utmerket som en keto-bakeingrediens. Med 55 % kakaoinnhold vil den garantert gi keto-dessertene masse sjokoladesmak av høy kvalitet.

Ingrediensene inkluderer fair trade-sjokolade, sikorirotfiber, solsikkelecitin, stevia og erytritol. Med andre ord kun naturlige ingredienser.

I tillegg til å være keto-vennlig, er denne smelte-i-munnen-sjokoladen også ikke-GMO og glutenfri; den er imidlertid ikke vegansk da den inneholder melkefett. Det kan imidlertid være egnet for noen mennesker med melkeallergi da det ikke inneholder melkeprotein.

Lily’s tilbyr også Extra Dark sjokoladeplater med 70 % kakao hvis du ønsker å tilføre enda mer smak til sjokoladedessertene dine.

Næringsinformasjon per porsjon (30 g)
130 kalorier | 10 g fett | 7 g netto karbohydrater | 2 g protein

2. Choc Zero mørk sjokoladebiter

Hvis du foretrekker sjokoladebiter fremfor barer i bakevarene dine, tilbyr Choc Zero sukkerfrie, lavkarbo sjokoladebiter laget med kvalitetssjokolade.

De er også soya-, gluten-, meieri- og veganerfrie da de inneholder mørk sjokolade, maisfiber, solsikkelecitin, munkefrukt og vanilje. Disse enkle, men høykvalitetsingrediensene gir chipsene sin fyldige sjokoladesmak og kremete tekstur.

Måter å bruke dette produktet på er keto-sjokoladekaker, muffins, blondies og sundaes. De egner seg også for keto brownie-oppskrifter og for å lage ganache. Det er imidlertid best å holde seg til ren sjokolade med minimale tilsetningsstoffer for ganache-oppskriftene dine. Ren sjokolade smelter jevnere og lettere sammenlignet med produkter med emulgatorer og tilsetningsstoffer som denne.

Og siden de utelukkende er søtet med munkefrukt, forårsaker de ikke fordøyelsesbesvær som sjokolade, som inneholder sukkeralkoholer. Choc Zero tilbyr også melkesjokolade, hvit sjokolade og peanøttsmørsjokoladechips hvis du ønsker mer variasjon i sjokoladebiter.

Næringsinformasjon per porsjon (14 g)
60 kalorier | 5 g fett | 1g netto karbohydrater | 0 g protein

3. Europeisk mørk sjokoladeplate CHOCoperection

CHOCOperfection er en produsent av raffinert sukkerfri sjokolade. Så hvis du leter etter en sjokolade av virkelig høy kvalitet som vil gjøre en forskjell i bakevarene dine, prøv denne baren.

Disse barene snakker om «luksus» i alt fra innpakning til ingredienser til smak. Barene er veldig tykke og smakfulle alene. Å legge dem til sjokolade-keto-dessertene dine vil gjøre en stor forskjell i hvordan de smaker.

De er laget av de vanlige ingrediensene vi ser i ketovennlig sjokolade, som kakaotørrstoffer, kakaosmør, sikorirotfiber og erytritol, bare for å nevne noen. Men de smaker akkurat som vanlige mørke sjokoladeplater, uten rar ettersmak eller bitterhet.

Og selv om de er dyre sammenlignet med de fleste barer på markedet, tilbyr CHOCOperfection en pengene-tilbake-garanti hvis du mener at de er under standard.

Næringsinformasjon per porsjon (50 g)
197 kalorier | 18 g fett | 2g netto karbohydrater | 1 g protein

Referanser:

  1. US Department of Agriculture. Landbruksforskningstjenesten. Matdatasenter. Sjokolade, mørk, 70-85% kakao. april 2019 https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170273/nutrients.
  2. Katz DL, Doughty K, Ali A. Kakao og sjokolade for menneskers helse og sykdom. Antioksidant redokssignal. 2011;15(10):2779-2811. doi:10.1089/ars.2010.3697Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *