Sukkerfrie sjokoladetrøfler
Her er en deilig lavkarbo, sukkerfri sjokoladetrøffeloppskrift med kremet ganache i sentrum. Disse trøflene er den perfekte godbiten å dele med noen spesiell.
Hopp på:
💛 Hvorfor du vil like det
Tradisjonelt er sjokoladetrøfler kuleformede søtsaker med en ganachekjerne dekket av sjokolade. De blir deretter drysset med kakaopulver, melis eller hakkede nøtter.
Og det er nesten umulig å finne sjokoladetrøfler av god kvalitet som er lite karbohydrater og uten sukker.
Jeg pleide å lage lavkarbo trøfler, men de hadde ikke den kremete ganachen til mer tradisjonelle godterier. Derfor begynte jeg å eksperimentere med en sukkerfri oppskrift på trøffelgodteri!
Familien min elsker Lindt Lindor-trøfler, og noen ganger gjør jeg et unntak for å nyte den søte konfekten på en fest eller annen spesiell anledning.
Hvis de bare hadde laget en sukkerfri, lavkarboversjon av min favoritt Lindor 60% Extra Dark sjokoladetrøffel! For å gjøre vondt verre, er Lindt Factory Store ikke langt unna der vi bor.
Heldigvis er denne oppskriften så enkel å lage at jeg kan lage en stor porsjon og aldri la meg friste av den nærliggende sjokoladefabrikken!
De er en deilig godbit som selv min kresne datter elsker, og de er ikke altfor søte som noen godteri.
Det høye fettinnholdet i disse sukkerfrie sjokoladetrøflene tilfredsstiller også sulten. Så fortsett og spis disse keto-trøflene mellom frokost og lunsj. Jeg kunne definitivt spist en av disse hver dag!
📋 Ingredienser
Disse sjokoladetrøflene er en dessertfavoritt fordi de bare har to enkle deler: en sjokoladeblanding og et hardt ytre skall. Her er litt mer informasjon om hva jeg brukte.
Mørk sjokolade
Ganachesentrene i denne sukkerfrie trøffelgodterioppskriften er laget med smeltet sjokolade og litt tung fløte.
Du kan bruke din egen lavkarbo hjemmelaget sjokolade til denne oppskriften. Eller bruk butikkkjøpte sukkerfrie mørke sjokoladebiter eller -barer.
kremfløte
Kraftig kremfløte gir ganachen en fyldigere smak og jevnere tekstur.
ekstrakter
Både vanilje- og sjokoladeekstrakt er viktig å bruke sammen i ganachefyll. Dette gir den både en mild smak og en utrolig sjokoladearoma.
Bake sjokolade
For det ytre sjokoladetrekket, bruk usøtet bakesjokolade. Du kan også bruke hvit sjokolade for en annen farge og smak.
sjokoladesmør
Litt kakaosmør jevner ut bakesjokoladen, og gjør det lettere å kle trøflene.
Søtningsmidler
Swerve konditorer tørt søtningsmiddel og konsentrert Stevia-pulver er viktig å bruke i topplakken.
For mer informasjon om søtningsmidler, les guiden min til lavkarbo søtningsmidler.
Vennligst merk: Sjekk ut oppskriftskortet nedenfor for en fullstendig liste over ingrediensene som brukes til å lage denne lavkarbooppskriften.
💭 Tips
- Bruk hakket sjokolade. Når du smelter sjokolade, smelter den knuste sjokoladen raskere, noe som sparer deg for tid.
- Vær oppmerksom på serveringsstørrelsen. Det er tre trøfler per porsjon.
- Dypp mer enn én gang. Ønsker du et tykkere belegg, la dem avkjøles helt og dypp dem i den smeltede sjokoladeblandingen.
🔪 Instruksjoner
Dette er et enkelt dessertkjøkken som du kan lage på en varm dag fordi den ikke bruker ovn. Her er litt mer om hvordan jeg har laget dem.
Forbered ganachefyllet
Smelt først sjokoladen i en dobbel kjele eller i en sjokoladesmelter. Varm så opp fløte og vanilje til de når boblestadiet, rett før koking.
Tilsett tung fløte, vanilje, sjokoladeekstrakt og smeltet sjokolade i en stor bolle og rør for å kombinere. La det moderere i ca 5 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la den trekke i flere timer i kjøleskapet.
Form kuler av ganache
Ganachen sto over natten i kjøleskapet og ble ganske fast. Så jeg lot den stå i romtemperatur i omtrent en time før jeg ruller den til små kuler.
Jeg har funnet ut at det er best å rulle ballene mens jeg har på meg kokehansker i plast for å unngå at sjokoladen fester seg til hendene mine.
Form ganachen til jevnstore kuler og legg dem på en stekeplate kledd med bakepapir. Sett kulene i kjøleskapet mens du lager sjokoladefrostingen.
Lag et deksel
Smelt bakesjokolade og kakaosmør i en sjokoladesmelter eller dobbel kjele. Tilsett søtningsmidler og vaniljeekstrakt.
Smør kulene med ganache
Ta ganachekulene ut av kjøleskapet og rull dem i den smeltede sjokoladen.
Jeg endte opp med å dyppe midtstykkene to ganger i sjokoladen. Hvis du vil ha et tykkere skall, bør de virkelig dyppes 3 eller 4 ganger. Jeg lot det første laget med sjokolade sitte til glansen bleknet før jeg dyppet igjen.
🍽️ Serveringsanbefalinger
Denne lavkarbo oppskriften på trøffelgodteri er superenkel å lage. Selv om det tar litt tid å forberede seg. Men jeg synes at det å lage godteri er en veldig avslappende måte å fordrive tiden på.
Server disse keto-trøflene med ditt favoritt-keto-godteri. Del dem med gjestene dine på et fat med hvit sjokolade keto fudge.
Peanøttsmør og sjokolade passer godt sammen, så legg til litt keto på dessertbordet.
Nyt disse trøflene med din favoritt skuddsikre kaffe.
📒 Variasjoner
Det er mange forskjellige måter å lage denne keto-trøffeloppskriften på. Hvis du gjør noen endringer, vennligst gi meg beskjed i kommentarene!
- Dryss trøflene med kakaopulver. Det legger enda et lag av kompleksitet til en deilig dessert.
- Gjør dem melkefrie. Bruk kokoskrem i stedet for tung krem i ganachefyllet.
- Bland inn noen finhakkede nøtter. Mandler eller valnøtter er et godt valg.
- For en dypere smak, tilsett litt kirsebærekstrakt i stedet for vaniljeekstrakt.
- Forsterk trøfler med protein ved å tilsette proteinpulver.
🙋 Ofte stilte spørsmål
Her er noen spørsmål folk ofte stiller om å lage lavkarbo sjokoladetrøfler. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.
Oppbevar ekstra sjokoladetrøfler i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil tre dager.
Legg dem ut i et enkelt lag på en bakeplate først. Sett deretter brettet i fryseren. Når de alle er frosne, legg dem sammen i en gjenlukkbar frysepose.
Oppbevar frosne trøfler i fryseren i opptil seks måneder.
Det er bare 1,3 gram netto karbohydrater i tre trøfler.
Hvis du likte denne keto-sjokoladetrøffeloppskriften, her er flere keto-sitrondessertoppskrifter og søte lavkarbooppskrifter du bør lage neste gang. Alle av dem er vakre når som helst på året.
📖 Oppskrift
Sjokoladetrøfler (sukkerfri, lavkarbo)
Deilig lavkarbo, sukkerfri sjokoladetrøffeloppskrift med kremet ganache i midten. Disse trøflene er den perfekte godbiten å dele med noen spesiell.
skrive ut
Pin
Oppskriftsoversikt
Lagre oppskrift Se samlinger
Lagre oppskrift
bruksanvisning
ganache
-
Smelt sjokolade inn sjokoladesmelter eller dobbel kjele.
- Varm opp fløte og vanilje nesten til et oppkok. (Mikrobølgeovn bare for å boble)
- Tilsett tung fløte, vanilje, sjokoladeekstrakt og smeltet sjokolade.
- La blandingen trekke i ca 4-5 minutter.
- Hell den varme blandingen i en liten bolle og dekk med plastfolie.
- La blandingen avkjøles i noen timer eller over natten slik at den blir fast nok.
- Ta den herdede ganachen ut av kjøleskapet og la den stivne i romtemperatur om nødvendig.
- Bruk en kakeskje eller spiseskje og form en like mengde ganache til kuler.
- Kle kulene på bakepapir eller vokspapir og avkjøl mens du forbereder sjokoladefrostingen.
sjokoladebelegg
- Smelt bakesjokolade og ½ oz kakaosmør i en sjokoladesmelter eller dobbel kjele.
- Tilsett søtningsmidler og vanilje.
- Ta ganachen ut av kjøleskapet og dekk med smeltet topping. For et tykkere belegg, må trøffelen dyppes på nytt i sjokolade etter at hvert lag med belegg har stivnet.
Notater
Gjør ca 2 dusin trøfler med en serveringsstørrelse på 3 trøfler.
Lavkarbo søtningsmidler | Konverteringsdiagram for Keto Sweetener
Mat
Service: 3gram | Kalorier: 292 | Karbohydrater: 8.2gram | Protein: 2.2gram | Tykk: 31gram | Natrium: 2.8mg | Fiber: 6.9gram
Tilleggsinformasjon
Netto karbohydrater:
1.3
gram
|
% karbohydrater:
1.8
%
|
% ekorn:
3
%
|
% tykk:
95,2
%
|
Smarte poeng:
9
Ernæringsnotat
Næringsinformasjonen for denne oppskriften er gitt som en tjeneste og er kun et estimat. Vi kan ikke garantere nøyaktigheten av næringsinformasjonen til noen oppskrifter på denne siden. Erytritolkarbohydrater er ikke inkludert i karbohydrattallet fordi det ikke har vist seg å påvirke blodsukkernivået. Netto karbohydrater er totale karbohydrater minus fiber.