Her kommer en modifisert oppskrift for de som synes den andre vaffeloppskriften min er litt vel kaloririk. Jeg har tatt utgangspunkt i den forrige oppskriften min, men justert litt her og der. Fordelen med denne oppskriften er at du ikke trenger desilitermål eller vekt, kun en te-skje og en spiseskje 🙂
Ingredienser (8 – 10 tk):
- 2 ss kokkosmel
- 1 ss mandelmel
- 2 ss sukrinmelis
- 1 ss fiberhusk
- 1 ss kruskakli
- 3 ss lettkokte havregryn
- 1 ts kardemomme
- 1,5 ts bakepulver
- 4 store egg, 5 små
- 1 ss smør
- 6 ss tyrkisk yoghurt
- 8 ss vann
Fremgangsmåte:
Om du ikke har alle ingrediensene så er ikke det så farlig. Mandelmel og kokosmel kan brukes om hverandre; havregryn, fiberhusk og kruskakli kan brukes om hverandre og tyrkisk yoghurt kan byttes ut med kesam, naturellyoghurt (ha da litt mindre vann) eller cottage cheese. Vær kreativ 🙂
Smelt smør og bland sammen det øvrige våte. Bland det tørre sammen og sikt det opp i det våte. Når du har fått ut alle klumpene så hiver du i det som er igjen i sikta.
Sett vaffeljernet på ganske varmt (jeg hadde på 4,5 av 6, men kunne godt hatt det på varmere). Du kan smøre vaffeljernet, men det er litt smør i røra, så jeg gjorde det bare første gangen. Røra vil bli tykkere og tykkere, så du kan godt ha i litt vann etterhvert om den blir for tykk.
Jeg fikk forøvrig spørsmål om vaflene jeg lager blir tynne eller tykke, og her er et par tips for å få dem tykke og gode (minst like tykke som vanlig):
- La røra stå en stund og tykne litt før du steker vaflene. Blir den ikke tykk, så tilsett litt mer husk
- Når du har røra i vaffeljernet, så vent litt før du stenger igjen, og steng det ganske sakte
- Et annet tips er å ha ganske høy varme på jernet, da holder vaflene mye bedre sammen
Stekes som vanlige vafler, ca 2 min per eller noe slikt
Legg dem på et kjøkkenhåndkle eller en rist så de blir litt crispy:
Jeg serverte vaflene med sukrin, norske jordbær, St. Dalfour blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker og Walden Farms kalorifrie pannekakesirup!
Velbekomme