Dette svertet kylling det er en deilig, smakfull måte å tilberede kylling på som tar mindre enn 20 minutter å tilberede! Laget med kun 5 ingredienser og den er perfekt saftig hver gang.
Som familie spiser vi kylling minst tre ganger i uken.
Familiefavoritter inkluderer kylling med peanøttsmør eller sprøstekte kyllingvinger. Noen ganger tar jeg frem frityrkokeren for å lage noe. Trommestikker eller kyllinglår. En av mine favorittmåter å nyte det på er imidlertid med svertet kylling.
Hva er en svertet kylling?
Denne oppskriften inneholder kyllingbryst eller lår belagt med en blanding av krydder og deretter stekt over høy varme. Krydderblandingen gir kyllingen sin karakteristiske sorte tekstur og smak.
Denne retten ble opprinnelig populær som en del av gatemat, men serveres nå som stiftmat over hele verden. Den ble først populær i det sørlige USA.
Hvorfor er det sånn oppskrift på svertet kyllinge vil være en middagsfavoritt-
- 5 ingredienser. Kylling, litt smør og krydder!
- Klar på under 20 minutter. Ingen marineringstid, så det er raskt og enkelt middagside.
- Saftig og mør. Krydderblandingen fungerer som en «panering», og holder kyllingen inni veldig saftig og mør.
- Sunt og lite karbohydrater. Rik på protein, ingen karbohydrater og svært lite fett, dette er et sunt middagsalternativ.
Det jeg elsker med denne kyllingen er at den er allsidig! Jeg elsker å bruke rester tortillatil en salat, eller hakk og legg til bøffelsaus!
Nødvendige ingredienser
Selv om denne retten kan se utrolig deilig ut, trenger du egentlig bare noen få ingredienser. Faktisk kan de fleste av dem lett finnes i pantryet ditt. Her er det du trenger:
For svertet krydder
- røkt paprika– For en røyksmak.
- Karve– Tilfører flott umami-smak.
- Salt og pepper– Smak.
- tørket timian– Forbedrer teksturen til svertet kylling.
Til kylling
- Kyllingbryst– Brystfilet uten skinn og bein.
- Oliven olje– Nok berøring til å holde alle juicene inne.
Hvordan lage svertet kylling
Å kalle denne oppskriften enkel er å være raus. Ovnen gjør alt det harde arbeidet, så det er ikke så mye annet å gjøre enn å krydre kyllingen.
Trinn 1- Forbered pannen og ovnen
Start med å smøre pannen og forvarm ovnen. Dette vil forkorte steketiden og sikre at ovnstemperaturen er høy nok til å tilberede kyllingen raskt. Forbered krydderblanding.
Trinn 2 – Krydre kyllingen
Tilsett deretter den svertede krydderblandingen og kyllingbrystene i bollen. Tilsett oljen, og gni deretter kyllingen med krydderet for å belegge godt.
Trinn 3- stek kylling
Legg nå den krydrede kyllingen i en oljet stekepanne.
Stek i 17 til 19 minutter eller til kyllingens kjernetemperatur når 165F.
Trinn 4 – Hvil og server
Ta til slutt pannen ut av ovnen og la den avkjøles i 5 minutter før den skjæres i skiver og serveres.
Tips for å lage den beste kyllingen
- Bruk økologiske kyllingbrystfileter da de er fri for tilsetningsstoffer, nitrater og konserveringsmidler.
- La kyllingen hvile 5 minutter før servering. Dette sikrer at kyllingen blir veldig saftig.
- Juster steketiden avhengig av tykkelsen på kyllingbrystene. Hvis de er tynnere, trenger du kortere tid til å lage mat, og hvis de er tykkere, hold dem i ovnen lenger for å steke ordentlig.
Hva skal du servere til denne retten?
For et sunt og balansert kosthold, server denne kyllingen med salater som f.eks kålsalat, potetsalateller spinatsalat.
Du kan også servere den til hjerteligere tilbehør som f.eks Pasta med ost, blomkål makaroni og osteller sett lavkarbo sider.
Oppbevaringsinstruksjoner
Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre stekt kylling på:
- Beholde: Rester kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil fem dager.
- Å fryse: Legg rester i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
- Varme opp: Varm opp kyllingen i 30-40 sekunder eller varm den i ovnen til den er varm.
Andre kyllingoppskrifter å prøve
Ofte stilte spørsmål
Svertet kylling ser brent ut på grunn av blandingen av krydder, mens stekt kylling har en gyllen ytre overflate. Svart kylling har en uttalt krydret og røkt smak. Grillet kylling kan krydres på mange måter.
Svartkrydder er forskjellig fra Cajun-krydder. Førstnevnte er krydret og har en mer røykfylt smak.
Nei, den svertede kyllingen er faktisk ikke brent (selv om det ser ut som det!). Den brente smaken og teksturen kommer fra når krydderne brenner under kokingen av den svarte kyllingen.
For svertet krydder
- 2 teskjeer røkt paprika
- en teskje karve
- en teskje salt
- en teskje pepper
- en teskje tørket timian
Til kylling
- fire liten kyllingbryst 4-6 oz hver
- 2 spiseskjeer oliven olje
- Sett ovnen til å steke og smør pannen.
- Kombiner den svertede krydderblandingen i en liten bolle.
- Legg kyllingbrystene i en bolle og drypp over olje. Gni krydder på hver filet for å belegge sjenerøst.
- Legg dem i en oljet panne og stek i 17-19 minutter, eller til kyllingen når en indre temperatur på 165F.
- Ta ut av ovnen og la hvile i fem minutter før du skjærer i skiver.
Å FRYSE: Legg rester i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
VARME: Varm opp kyllingen i 30-40 sekunder eller varm opp i ovnen til den er varm.
Service: enkyllingbryst | Kalorier: 135kcal | Karbohydrater: engram | Protein: 24gram | Tykk: 3gram | Natrium: 714mg | Kalium: 459mg | Fiber: engram | Vitamin A: 545IU | Vitamin C: 2mg | Kalsium: tjuemg | Jern: enmg