Svinekoteletter | Forbereder på bare 10 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 14, 2023
  • Time to read: 4 min.


Finn ut hvordan du gjør svinekoteletter i øyeblikkelig krukke og endre smaken! Enkle steg, enkle ingredienser og klar på 10 minutter!

Du har kanskje prøvd noen av mine pinnekjøttoppskrifter, som f.eks luftstekt i tillegg til stekepanner. Men ingen av dem var så enkle som dette.

Å bruke Instant Pot til å tilberede svinekjøtt har vært en game changer og har blitt min nye favorittkokemetode. alt og alle!

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Rask og enkel. Det fine med en trykkoker er at den gjør alt arbeidet for deg. Koketid under 5 minutter, det er pålitelig.
  • Rask. Hvis du tror airfryer oppskrifter raskt, du er inne for en godbit. Selv de tykkeste kjøttstykkene tilberedes på kort tid!
  • Nydelig. Oppskrifter for matlaging i trykkoker gjør dem mer saftige, møre og velduftende.
  • Sunn. Med litt smør og en klype brunt sukker er det veldig lite tilsatt fett og sukker!

i fellesskapBekvemmeligheten ved å bruke Instant Pot er virkelig to i ett. Du får all den deilige smaken og konsistensen til saktekokte koteletter, men på kort tid– det er en vinn-vinn!

Nødvendige ingredienser

Bortsett fra noen få krydder, bruker denne oppskriften bare noen få ingredienser. Her er det du trenger:

  • Svinekoteletter. Velg benfrie koteletter som er minst 1 1/2 tommer tykke. Dette vil bidra til å holde den nøyaktige koketiden.
  • Brunt sukker. Balanserer ut saltere ingredienser.
  • Tørket persille. Forsterker smaken.
  • Hvitløk. Kjøttdeig.
  • Salt og pepper. Smak.
  • Olje. Enten saltet eller usaltet verk.
  • Worcestershire saus. Du kan også bruke soyasaus.
  • Kylling- eller svinekjøttkraft. En mye mer smakfull måte å tilberede kjøtt på sammenlignet med vanlig vann.

Hvordan tilberede instant svinekoteletter?

Det fine med Instant Pot er at den gjør alt det harde arbeidet, og denne oppskriften er ikke annerledes. Klar til å lage noe?

Trinn 1 – Krydre pinnekjøttet.

Start med å tilsette sukker, persille, hvitløk, salt og pepper på begge sider av pinnekjøttet.

krydret pinnekjøtt.

Trinn 2 – Klargjør Instant Pot

Sett instant-gryten til å småkoke og varm den opp. Tilsett olje og brun kotelettene på begge sider, varm hver side i 3 minutter.

stekte pinnekjøtt.

Trinn 3 – Kok pinnekjøttet.

Tilsett suppe og saus i Instant Pot og lukk lokket. Still timeren til 7 minutter og slå på trykkokeren. Deretter lar du trykket slippe naturlig før du fjerner lokket for manuelt å løsne eventuelt gjenværende trykk.

suppe i pinnekjøtt.

Ha over på en tallerken og server.

Tips for å lage den beste oppskriften

  • Når du bruner kotelettene og legger merke til brune biter i bunnen av kjelen, sleng dem med en slikkepott før du tilsetter sausen og andre ingredienser. Så buljongen vil vise seg duftende, og kjøttet vil forbli saftig.
  • Du kan legge til løkpulver, hvitløkspulver eller hvilket som helst av dine favorittkrydder for å krydre oppskriften.
  • Aldri tilsett svinekoteletter i en kjele uten å forvarme den til riktig temperatur, fordi kotelettene dine ikke vil steke jevnt.

Hvor lenge koker pinnekjøtt?

Tykkelsen på pinnekjøttet påvirker steketiden. Merk ønsket tykkelse og deretter tiden fra informasjonen nedenfor:

  • Sjeldent miljø: 20-22 minutter
  • Midten: 27 minutter
  • Mellomstekt til godt stekt: 32 minutter
  • Flott jobb: 30-35 minutter

Hva er den beste tilberedningsmetoden for pinnekjøtt?

Saktekokt svinekjøtt (eller hvilket som helst kjøtt!) i en øyeblikkelig gryte er den beste måten å få saftig og smaksrikt kjøtt på. Denne metoden gir maksimal smak og ømhet. koteletter, mens du steker dem på en brøkdel av tiden.

Oppbevaringsinstruksjoner

Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste lagringsmetodene for svinekjøtt:

Beholde: Legg rester i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil 5 dager.

Å fryse: Legg kokte og avkjølte koteletter i en fryseboks og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.

Å varme: Varm opp kotelettene i 30-40 sekunder eller i en varm panne.

hurtigmat svinekoteletter.

Hva du skal servere til denne retten

Vi har tonnevis vegetariske og solide sider som passer godt til koteletter. Her er noen ideer for å hjelpe deg i gang:

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er mine instant-svinekoteletter tørre?

Som med alt kjøtt, kan overkoking gjøre umiddelbare svinekoteletter tørre. For å forhindre at dette skjer, følg denne oppskriften som skrevet og endre den bare hvis du er kjent med øyeblikkelig grytearbeid.

Hvor lenge trykkkoker du svinekjøtt?

Avhengig av tykkelsen på svinekjøttet er en typisk trykkkokingstid rundt 27 minutter for koteletter av middels tykkelse.

Oppskrift på umiddelbar svinekoteletter.
  • fire stor pinnekjøtt på beinet
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1/2 spiseskje tørket persille
  • 1/2 spiseskje hvitløk kjøttdeig
  • en spiseskje olje
  • en spiseskje Worcestershire saus
  • en en kopp kyllingbuljong eller svinekjøttkraft
  • Dryss pinnekjøttet med sukker, persille, hvitløk, salt og pepper på begge sider.

  • Forvarm pannen på «Stew»-modus, tilsett smøret og stek pinnekjøttet på begge sider i 3 minutter hver.

  • Tilsett sausen og suppen i kjelen. Lukk lokket og installer ventilasjonshullet for lekkasjetetthet. Still timeren til 7 minutter og trykk på trykkokerknappen.

  • Når tilberedningen er ferdig, la den naturlige trykkavlastningen i noen minutter, og slipp deretter eventuelt gjenværende trykk.

  • Server pinnekjøttet umiddelbart med favoritttilbehøret ditt.

BEHOLDE: Legg rester i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil 5 dager.
Å FRYSE: Legg kokte og avkjølte koteletter i en fryseboks og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
VARME: enten varm opp kotelettene i 30-40 sekunder, eller i en varm panne.

Service: enkotelett | Kalorier: 265kcal | Karbohydrater: 7gram | Protein: 29gram | Tykk: 12gram | Natrium: 363mg | Kalium: 564mg | Fiber: 0,1gram | Vitamin A: 102IU | Vitamin C: enmg | Kalsium: 27mg | Jern: enmg | NETTO KARBOHYDRATER: 7gram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *