Turids nøttebrød – LCHF

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 15, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

For noen dager siden fikk jeg en oppskrift på nøttebrød fra en venninne som vet jeg går på lavkarbo, og den måtte jo prøves! Jeg vet ikke så mye annet enn at det heter Turids Nøttebrød:

turids nøttebrød lchf

Ingredienser:
360 gr mandler
200 gr valnøtter (jeg brukte 250 gr)
100 gr paranøtter (jeg brukte 50 gr hasselnøtter)
60 gr linfrø
200 gr smør
12 egg
3 tskj bakepulver
sesamfrø eller solsikkekjerner (jeg brukte sistnevnte)

Fremgangsmåte:
Skru ovnen på 180 grader. Mandlene og nøttene finmales, jeg hakket det opp så passe med kjøkkenmaskin. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle. Fordel røren jevnt på et smurt stekebrett. Dryss sesamfrø eller solsikkekjerner over.

lavkarbo brød

lavkarbo brød
Nå skal den bare inn i ovnen

Stekes i ovnen ca 15 minutter. Jeg lot det steke i 25 minutter, men hadde også i litt lite bakepulver. Del opp i ruter. jeg delte opp i store frysestykker. Brødet blir perfekt tykt om du deler det på langs, og smaker kjempegodt med alle slags typer ost, bare kreativiteten hindrer 🙂

lavkarbo brød
Det ser skikkelig grovt ut, men selv jeg som er suuuperkresen på brød likte det 🙂

Velbekomne:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *