Vi kjøpte selleri, en fantastisk lavkarbogrønnsak

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Vi kjøpte selleri, en fantastisk lavkarbogrønnsak

Liker du selleri? Det er en merkelig, knotete grønnsak med en subtil, selleriaktig smak, med hint av nøtteaktig. Dette er en lavkarbofavoritt og fungerer godt som puré. Jeg tror det er varslet lavere temperaturer denne uken. Kylling med sennep og salvie og selleripuré kanskje i menyplanene.

 
Å bytte poteter med selleri reduserer karbohydrater i dette flotte middagsforslaget midt i uken…klar på under en halvtime og smaker godt!


Ingredienser
Serveres tre
1 selleri, skrelt og kuttet i biter
3 kyllingbryst uten skinn
1 ss Engelsk sennepspulver
2 ts olivenolje
2 fedd hvitløk, knust
8 salvieblader, hakket
100 g fettfattig fløte pluss 2 ss. til puré
1 kyllingbuljongterning
2 ss fullkornssennep
Tjene
275 g kokte grønne grønnsaker som tynnstilket brokkoli, erter eller savoykål

Metode
1. Ha sellerien i en bolle, tilsett litt vann og dekk med matfilm. Stikk hull i matfilmen og stek i mikrobølgeovnen i 10 minutter eller til den er myk.
2. I mellomtiden legger du kyllingbrystene mellom to ark med matfilm og piskes lett med en kjevle til de har samme tykkelse. Dryss med sennepspulver. Varm olje i en stor panne, tilsett kyllingbryst og brun på begge sider. Tilsett hvitløk og salvie i gryten, rør mellom kyllingen, i 30 sekunder. opptil 1 minutt, og smuldre deretter til en buljongterning. Hell i 100 ml varmt vann og tilsett 100 g rømme. Kast sausen rundt kyllingen, dekk deretter pannen med et lokk og stek på middels varme i 8 minutter eller til kyllingen er ferdig. Tilsett sennep og smak til med rikelig med sort pepper.
3. Mens kyllingen koker, tøm væsken fra sellerien, krydre, tilsett de resterende 2 ss. crème fraîche og puré (eller puré i foodprosessor). Server med kylling og grønt.

Fra originaloppskriften her
Vær oppmerksom på at denne oppskriften fungerer godt med kyllinglår i stedet for kyllingbryst, og noen lesere vil kanskje foretrekke å bruke 75g tung fløte i stedet for skummet…

 

Du finner mange oppskriftsideer på denne bloggen, men vær oppmerksom på at ikke alle kan være riktige for deg. Hvis du kan ha matallergier eller tilhørende helseproblemer, bør disse alltid tas i betraktning. Hvis du diabetiker og ikke vet hvordan visse matvarer kan påvirke blodsukkeret ditt, er det best å ta en test dvs. bruk glukometeret ditt. Hvis du har noen bekymringer om helsen din, anbefales det alltid at du konsulterer legen din eller medisinsk personell.

Alt godt Jan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *