Blir det mye enklere? Eller i det minste sunnere? Trukke det nei!
Du trenger:
- 100-150 gr kjøtt per pers (kylling/svin/oksekjøtt)
- kaldpresset olje
- Soya
- Grønn eller rød curry
- Squid ekstrakt eller lignende
- Chili saus
- Kokkosnøttmelk (valgfritt)
- Ingefær
- Chilli
- Hvitløk
- Cashewnøtter
- Valgrfrie grønnsaker (på boks, wok-mix eller selvsagt helst ferske)
Stek kjøtt, løk, hvitløk først. Man skal egentlig ikke wokke så mye på en gang, da blir det kokt istedefor wokket, men jeg har egentlig ikke tålmodighet, så jeg gjør det likevel, og det smaker fantastisk uansett 🙂 Om du har rå grønnsaker, eller store fryste biter så ha disse i først. Ingefær, chili og andre mer «sårbare» grønnsaker har du i siden, gjerne samtidig som du har i en del skvetter soya, litt færre skvetter squid og en real ss chilli saus. Ingefæren kutter du som du ville kuttet hvitløk, bruk en t-skje til å skrape av skallet. Ikke bruk frøene i chillien.
Alt wokkes i kaldpresset olje, og helst i wok (har brukt stekepanne under da jeg satte fyr på wokken vår her for leden). Når alt har stekt seg godt og varmt kan man ha i kokosmelk (da har du allerede i soya osv). Vil du ha suppe så har du i flere bokser. Ha i ca 1 ts curry, men prøv deg frem, jeg er langt ifra noen ekspert her! Det blir sjelden feil, bare ikke ta for mye! La det putre i 5-8 minutter, og server 🙂