Zucchini Lasagne

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 14, 2023
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Enten du ønsker å få mest mulig ut av sommermaten eller prøve pastafrie alternativer, har denne zucchini-lasagnen lag med smak. Zucchiniskivene blir så møre at du ikke går glipp av pastaen et eneste sekund. Dette er sommerens lasagne.

Og squash stopper ikke der – prøv squashnudler eller ta det med ro med squashfrites.

Alt handler om lagene

Dette er familiens favorittlasagne, bortsett fra at jeg erstattet courgette med nudler og den er like tilfredsstillende som originalen. Dette er en av de første oppskriftene jeg har blogget, og den fortsetter å toppe listen over forespørsler, noe som betyr at du elsker den like mye som meg!

Den er selvfølgelig enklere enn den klassiske lasagnen, men likevel mettende nok. Gjør det til et vanlig måltid med én tallerken eller server det med salat og hvitløksbrød. Zucchini er myk, mør og får frem lagene med saus og ost som en klassisk pasta.

Så, enten du leter etter en glutenfri matbit eller en appetittvekkende ny fastelavnsmandag, er denne zucchini-lasagnen laget for middagstallerkenen din. – Linda x

Zucchini Lasagne Keto? Lavkarbo? Glutenfri? Paleo?

 • Keto + lavkarbo – Ja, denne keto zucchini-lasagnen er laget med alle ingredienser med lavt karbohydratinnhold og høyt fettinnhold og fungerer godt både på en lavkarbo- og keto-måltidsplan.
 • Glutenfri – Selvsikker! Denne glutenfrie lasagnen er laget med zucchini i stedet for hvetenudler.
 • Paleo – Nei, mozzarella, ricotta og parmesan er ikke paleoingredienser.

Merknader om ingredienser

Alle ingrediensene du kan forvente fra en tradisjonell lasagne, pluss zucchini. Her er hva du bør merke deg:

 • For nudler: zucchini og salt (valgfritt). Lang/bred zucchini vil lage de beste nudlene. Salt brukes til å fjerne vann fra skivene, men jeg foretrekker andre metoder. Mer om dette nedenfor.
 • kjøttlag: Italiensk pølse, gul løk, hvitløk og spaghetti saus. For å beholde denne keto- og lavkarbo-zucchini-lasagnen, sørg for å se etter en sukkerfri spaghetti-saus. Rao marinara saus er et flott alternativ, det samme er Trader Joes merke. Bruk gjerne søt eller krydret italiensk pølse. Ofte er det vanskelig å finne malt italiensk pølse – jeg pleier å kjøpe rå pølse og fjerne/kaste tarmene.
 • Ricotta lag: oregano, basilikum, salt, pepper, ricottaost, egg, parmesan, mozzarella, fersk basilikum. Jeg foretrekker helmelk ricotta da den er mer kremet, bytt gjerne til lavfett hvis du vil spare kalorier.
 • Topping: parmesan, mozzarellaost, basilikum.

Hvordan kutte zucchini til lasagne

Den beste måten å kutte nudler til lasagne på er å bruke en mandolin, da det vil gi deg samme størrelse nudler. De koker jevnere og bidrar til å forhindre at lasagnen blir bløt. Ved å bruke en mandolin kan du også velge tykkelsen på nudlene – tykkere nudler vil fortynne retten.

Kanskje med en skarp kniv…

Hvordan kutte zucchini til lasagne med en kniv?

Selv om jeg foretrekker en mandolin, kan en kniv også brukes. (Slik kutter jeg zucchini-medaljonger når jeg baker dem i ovnen eller lager zucchini-nachos.) Bare skjær av topp og bunn, og skjær zucchinien i tynne skiver. En kvalitets, skarp kniv vil hjelpe deg her. Vet at de ikke vil være perfekte, men de blir deilige!

Hvordan lage zucchini lasagne

1. Forbered zucchinien.

2. Stek pølsen i en stor stekepanne.

3. Overfør det kokte kjøttet til en tallerken kledd med tørkepapir. Fjern overflødig fett fra pannen med papirhåndklær.

4. Stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk og stek til dufter.

5. Tilsett tomatsaus og sett til side.

6. Kombiner ingrediensene til ricottablandingen i en stor bolle.

8. Legg et lag med kjøttsaus på bunnen av bakebollen.

9. Deretter et lag med zucchini.

10. Deretter et lag med ricotta.

11. Avslutt med et lag kjøttsaus og deretter resten av osten. Stek i en forvarmet ovn til den er helt oppvarmet.

Hvordan gjøre squash lasagne mindre vannaktig

Det er flere måter å gjøre zucchini lasagne mindre vannaktig på, men det er viktig å merke seg at zucchini lasagne er 95% vann, så enhver zucchini lasagne oppskrift vil være mer vannaktig enn tradisjonell lasagne. For å hjelpe deg kan…

1. Bruk tynne squashskiver. Vet du hvordan zucchini-brød fortsatt stivner? Dette er fordi du bruker små, tynne skiver. Jeg synes den enkleste måten å lage tynne skiver på er å bruke mandolin.

2. Stek zucchinien legg squashstrimlene på et bakepapir med rander og drypp med kokespray. Plasser på ovnstativet 6 tommer fra slaktekyllingen. Gjør dette i ca 5 minutter på hver side.

Psst, du kan også riste skivene.

3. Stuv zucchini dryss dem med salt og la stå i 15 minutter. Tørk av fuktighet, snu og gjenta på den andre siden.

Hvilke andre grønnsaker kan brukes i lasagne?

De fleste grønnsaker lager deilige nudlerstatninger for lasagne, bare sørg for å fjerne vannet når det er mulig. Vær oppmerksom på at alle vegetariske pastaerstatninger vil være mer vannholdige. Noen ideer…

 1. kållasagne
 2. aubergine lasagne
 3. Blomkållasagne
 4. spaghetti squash

Oppbevaring av rester

Spis denne zucchini-lasagnen innen 3-4 dager. Du kan også fryse den! Jeg liker å gjøre det i små gjenlukkbare poser. Tines enkelt i mikrobølgeovnen.

Oppskriftsalternativer

 • Bruk en annen type kjøtt. Selv om det vil være mindre smakfullt, vil kjøttdeig, malt kylling eller malt kalkun også fungere.
 • Dobbelt så mye tilsatt kjøtt.
 • Eller hoppe over det helt.

Flere sunne pastaoppskrifter

Toppvisning av skivet zucchini lasagne

zucchini lasagne

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:fjorten skiver

Forberedelsestid40 minutter

Tid for forberedelseen time

Total tiden time 40 minutter

bruksanvisning

 • Fjern toppen og bunnen av hver zucchini og skjær dem på langs for å danne 1/4″ tykke lasagne nudler, du kan gjøre dette med en skarp kniv eller en mandolin (jeg foretrekker en mandolin).
 • Fjern overflødig vann fra zucchini. Du kan gjøre dette på 1 av 2 måter:1. Stuv zucchini legg skivene på en overflate med papirhåndkle og dryss dem med salt. La zucchinien trekke i 15 minutter, og tørk deretter væsken med papirhåndklær. Snu og gjenta på den andre siden.2. Steking av zucchini ved å slå på ovnen i stekemodus og plassere den skivede squashen på en bakeplate med sider. Spray med kokespray og stek på hver side i 3-5 minutter eller til skivene begynner å få farge.
 • I mellomtiden, forvarm ovnen til 350 F.
 • Stek de italienske pølsene i en stor stekepanne til de ikke lenger er rosa, del kjøttet i små biter mens det koker. Overfør kokt kjøtt til en tallerken dekket med papirhåndklær og sett til side. Fjern forsiktig overflødig fett fra pannen med papirhåndklær og tang.
 • Tilsett vegetabilsk olje. Når den er brunet, tilsett den gule løken og fres til den er myk, ca. 10 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og stek i ca 1-2 minutter eller til hvitløken dufter. Fjern gryten fra varmen og tilsett pastasaus og kjøtt. Utsette.
 • Kombiner tørket oregano, basilikum, salt, sort pepper, ricottaost, stort egg i en stor bolle. Pluss 1 kopp parmesan og 2 kopper mozzarella.
 • Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av en 9×13 form. Deretter 1/2 zucchini og deretter 1/2 ricottablanding. Deretter 1/3 av kjøttsausen, den resterende zucchinien og den resterende ricottaen. Det siste laget skal være kjøttsaus. Topp med 1 kopp reservert parmesan og 2 kopper reservert mozzarella.
 • Plasser bakebollen på en bakeplate og inn i den forvarmede ovnen. Stek i 45 minutter – du vet at det er ferdig når toppen er gyllenbrun og retten er gjennomvarmet. La lasagnen avkjøles litt før servering og nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 292kcalTotale karbohydrater: 7gramProtein: 21gramTykk: tjuegramNatrium: 1149mgFiber: engramSukker: 3gramNetto karbohydrater: 6gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *