Keto-oppskrift på gryteretter fra eggrester i en slowcooker

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 3 min.

Jeg skal være ærlig med deg – jeg elsker rester. Jeg elsker rester så mye at jeg vil lage mat mer for å ha rester!

Det jeg derimot ikke liker er at jeg bare har noen få rester igjen, noe som ikke er nok til å lage et fullt måltid.

Derfor har jeg laget denne Leftover Egg Casserole-oppskriften. Dette er den perfekte måten å bruke opp de små kjøttstykkene og grønnsakene du kanskje har i kjøleskapet akkurat nå.

Bare bruk det du har i kjøleskapet, så blir oppskriften deilig.

Hvordan endre oppskriften

Denne oppskriften på resteggbaking er veldig enkel å modifisere ettersom den bruker alle rester du måtte ha på kjøkkenet ditt.

Stekt kylling eller hamburgerkaker? Bare kutt i biter og tilsett eggene.

Ekstra hjemmelaget eller frossen pølse? Det ville være ideelt å legge til. Rester av blomkål «ris» eller stekte grønnsaker? Ja, bare legg dem til.

Og hvis du har noen ekstra eggehviter etter å ha laget min klassiske Keto Eggs Benedict-oppskrift, kan du legge dem til oppskriften sammen med 10 piskede egg for å legge til litt protein til måltidet ditt.

Her er noen flere oppskrifter du kan prøve:

Faktisk kan omtrent alt i kjøleskapet eller fryseren brukes i en oppskrift, og det blir deilig.

Og hvis du ikke har en slow cooker, kan du fortsatt nyte oppskriften. Hell ganske enkelt alt i en smurt 9 x 13 tommer (23 cm x 33 cm) ildfast form og stek ved 350 F (177 C) i ca. 50 minutter til eggene er gjennomstekt.

Flere eggoppskrifter å nyte

Og hvis disse tipsene ikke er nok for deg, har vi mange andre eggebakstoppskrifter du kan nyte til frokost, brunsj eller middag.

Og hvis du vil ha enda flere eggoppskrifter, kan du følge denne lenken for hver keto-eggoppskrift jeg noen gang har laget.

skrive ut

Ingredienser

  • 6 skiver bacon (6 oz eller 168 g), i terninger
  • 10 egg, pisket
  • 1 medium paprika (120 g), i terninger (valgfritt)
  • 1/4 middels løk (1 oz eller 28 g), skrelt og hakket (valgfritt)
  • 1 kopp (150 g) rester av kokt kjøtt (eller 8 skiver skinke i terninger)
  • 1 kopp (80 g) rester av grønnsaker (eller brokkoli, finhakket)
  • 2 ts (10 ml) dijon eller gul sennep
  • 1 boks (398 ml) usøtet kokosmelk
  • 1 ts (1 g) italiensk krydder
  • Salt og pepper etter smak

bruksanvisning

  1. Om ønskelig kan du fôre saktekokeren med aluminiumsfolie eller en engangsfôr for å gjøre rengjøringen enklere.
  2. Stek baconet i en panne på middels varme til det er sprøtt. Fjern det kokte baconet med en hullsleiv og legg på en tallerken kledd med papirhåndklær for å renne av.
  3. Bland de resterende ingrediensene i en stor bolle og hell i en langsom komfyr. Dryss det kokte baconet jevnt over eggeblandingen.
  4. Dekk saktekokeren med et lokk og kok over høy varme i 3 timer og lav varme i 6-7 timer ved en indre temperatur på 71 C.
  5. Ta eggegryten forsiktig ut av saktekokeren og la den stå i 5 minutter før den skjæres i skiver og serveres.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 2 g

Mat

  • Kalorier: 289
  • Sukker: 1 g
  • Tykk: 25 g
  • Karbohydrater: 3 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 14 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *