Slow Cooker Hakket svinekjøtt med blomkålstekt ris

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

Ingredienser

Kjøttsaus ingredienser:

  • 1/2 middels løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, hakket eller finhakket
  • 2 kilo kvernet svinekjøtt (eller annet kjøtt)
  • 1/2 kopp (120 ml) tomatsaus eller tomater i terninger
  • 1 spiseskje italiensk krydder
  • 1/2 kopp (120 ml) ben buljong (eller annen kjøttkraft)
  • Salt og pepper etter smak

Ingredienser til blomkålris:

  • en blomkål delt i buketter
  • 2 spiseskjeer (tretti ml) avokadoolje til matlaging
  • ½ gulrot
  • Salt og pepper etter smak

bruksanvisning

  1. For å tilberede kjøttsausen, tilsett alle ingrediensene til kjøttsausen i en saktekoker og sett på lav varme i 6 timer.
  2. For å lage blomkålris legger du bukettene og gulrøttene i en foodprosessor og maler dem til små rislignende biter. Klem ut så mye overflødig væske som mulig.
  3. Tilsett avokadooljen i en stor panne og kok blomkålen i porsjoner til den er mør, ca. 10 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak.
  4. Hell kjøttsausen over blomkålrisen og nyt. Pynt med friske urter, for eksempel hakket basilikum, om ønskelig.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 5g

Mat

  • Kalorier: 261
  • Sukker: 4 g
  • Tykk: 11 g
  • Karbohydrater: 8 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 34 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *