Hvis du elsker en kald drink, lær hvordan du lager din egen. kaldt brygg konsentrat! Blandet med vann for å lage en ikonisk drink med kun 2 ingredienser.
I lang tid var kaffe enten varm eller kald.
I disse dager har iskaffe tatt over verden og har blitt en av de mest populære måtene å nyte kaffe på. Hvis du elsker godt nitrobrygg du vil elske dens opprinnelse.
Hva er kaldt konsentrat?
Kaldt øl er blanding av kaldt bryggkonsentrat med is eller varmt vann. Den har tatt kaffeverdenen med storm og har blitt en av de mest populære drinkene på Starbucks, Dunkin Donuts og mer.
Iskaffe konsentrat er IKKE det samme som kald kaffe. Som navnet antyder, er et konsentrat som en shot espresso som vi tilsetter vann og/eller melk. Dette gjelder også brygging når den malte kaffen kjenner aromaen og koffein i vannet.
Hvorfor vil du like det Oppskrift på kaldbrygget kaffekonsentrat–
- 2 ingredienser. Alt du trenger er malt kaffe og vann, og det er det.
- Tilgjengelig. En standard kald drink koster rundt $5 for en liten kopp. Å lage din egen hjemmeversjon koster mindre enn 20 cent!
- Enkel å gjøre. Ingen fancy dingser eller utstyr kreves, men du vet aldri.
konsistensen er jevn, smaken er fyldig og litt søt. Det beste med å lage ditt eget kraftfôr er at det er SÅ mye av det – du kan nyte en kald drink i flere uker med bare ett parti!
Jeg elsket hvor mye penger jeg har spart siden jeg lagde min egen, og hvis du ser i kjøleskapet mitt vil du legge merke til en kanne full av konsentrat som alltid er klar til å lage et glass kald drikke på forespørsel!
Nødvendige ingredienser
Denne oppskriften har en så enkel liste over ingredienser som du sannsynligvis allerede har i pantryet ditt. Her er det du trenger:
- Malt kaffe– Grovkvernet kaffe er den beste teksturen for kaldbrygging. Dette betyr at granulatet har en lignende tekstur som grovt sukker eller salt.
- Vann– Filtrert kaldt vann, ikke kran eller lunkent vann.
- vaniljeekstrakt– Valgfritt, men legg til dette hvis du skal tilsette sukker eller søtningsmiddel til iskaffe.
Hvordan tilberede kaldt bryggkonsentrat
Selv om denne oppskriften kan virke litt tidkrevende å lage, inneholder den mye kaffekonsentrat slik at den varer i flere måneder!
Trinn 1 – Kombiner ingrediensene
Start med å tilsette malt kaffe i en stor mugge. Tilsett 2 kopper kaldt vann, rør til kaffen er oppløst. Hell i resten av vannet og dekk til kannen. La muggen stå i romtemperatur over natten i minst 12 timer.
Trinn 2 – Sil kaffen
Sil nå kaffen gjennom filteret, sil i en bolle og la stå i 5 minutter. Sil kaffen igjen gjennom osteduk, og pass på at det ikke er små kaffegranulat igjen.
Trinn 3: Avkjøl konsentratet
Hell det kalde kaffekonsentratet tilbake i muggen og avkjøl. Hvis du legger til vaniljeekstrakt, pisk det før avkjøling.
Tilbereder den beste hjemmelagde kalde drikken
Nå som vi har tilberedt kaldbrygg-konsentratet, kan du bruke det til å lage en ekte kaldbrygg. Det ideelle forholdet er én del kaldt bryggkonsentrat til fire deler kaldt eller varmt vann. Det avhenger selvsagt av hvor sterk eller svak kaffen din er! Her er mine testede forhold:
- Sterk kaffe: Hell 1/4 kopp kaldt bryggkonsentrat i 1/2 kopp kaldt vann.
- Standard kaffe: Tilsett 2 ss kaldt bryggkonsentrat til 1/2 kopp kaldt vann.
- Kaffe med smak: Bland 3 ss kaldt bryggkonsentrat med 1/3 kopp kaldt vann. Legg til smaker etter eget valg.
- Melkekaffe: Bland 3 ss kaldt bryggkonsentrat med 1/3 kopp kaldt vann. Tilsett valgfri melk.
Smaksalternativer
Du har sikkert lagt merke til at mange populære kaffebarer har forskjellige smaker av kald drikke. Mens den originale smaken er deilig alene, er her noen morsomme smaker for en forandring.
- Saltet karamellkrem– Bruk konsentratet i basen og lag denne kalde drikken med karamellkrem.
- Søt vaniljekrem– Tilsett sukkerfri eller tradisjonell vaniljesirup i en bolle med 2 ss tung krem eller vegetabilsk krem. Pisk sammen med en stavmikser til en jevn og luftig. Hell ut den kalde drikken og rør med en skje eller sugerør.
- Tilsett sjokolade– Rist 2 ss sjokoladesirup i kaldt brygg.
- Tilsett melk– Mandelmelk, helmelk, havremelk eller din favorittmelk etter eget valg.
- Honning mandel kald drikke– Rist 2 ss keto honning og 1/4 kopp usøtet mandelmelk med tilberedt kald drikke.
Tips for å lage den beste oppskriften
- Bruk filtrert vann når det er mulig, da det gir kaffen den reneste smaken.
- Du vil ikke at kaffen skal være for finmalt, ellers kan det gjøre konsentratet kornete (selv når det gnis gjennom osteduk).
- Selv om det kan virke tungvint, vil dobbeltsiling av kaffen (gjennom en fin sil og osteduk) gi den reneste og mest forfriskende kaffen.
Oppbevarings- og fryseinstruksjoner
- Beholde: Kaffekonsentrat bør oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- Å fryse: Hell konsentratet i en grunn beholder eller sterilisert krukke og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder. Alternativt kan du fryse dem ned som isbiter for én servering av kaffedrikker.
Oppskrifter å bruke den i
Ofte stilte spørsmål
Hvis du ikke liker veldig bitter kaffe, anbefales det ikke å drikke konsentratet i sin rene form. I tillegg til bitterhet inneholder den også for mye koffein.
Konsentratet er en del av den kalde drikken, så det er nødvendig for tilberedning.
Ja, kaldbryggkonsentrat er veldig sterkt. 30 ml inneholder ca. 100 mg koffein.
- 3/4 en kopp malt kaffe * Se merknader
- 6 kopper kaldt vann filtrert
- en teskje vaniljeekstrakt valgfri
- Tilsett malt kaffe og 2 kopper kaldt, filtrert vann i en stor mugge. Pisk til kaffen begynner å løse seg opp. Tilsett resten av det kalde vannet, dekk til kannen og sett til side. La blandingen stå i romtemperatur i minst 12 timer.
- Etter 12 timer, hell kaffen gjennom en fin sil i en stor bolle. Hell så den siktede kaffen gjennom osteduk slik at det ikke er ekstra kaffegranulat igjen.
- Hell det siktede kaffekonsentratet tilbake i muggen og avkjøl til du skal lage kald kaffe. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, slå det hele veien gjennom.
- For å lage en kopp sterk kaldbryggekaffe, tilsett 1/4 kopp kaldbryggekonsentrat med 1/2 kopp filtrert isvann.
BEHOLDE: Kaffekonsentrat bør oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Å FRYSE: Hell konsentratet i en grunn beholder eller sterilisert krukke og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder. Alternativt kan du fryse dem ned som isbiter for én servering av kaffedrikker.
Servering: en servering | Kalorier: en kcal | Karbohydrater: en gram | Natrium: en mg | Kalium: en mg | Kalsium: en mg | NETTO KARBOHYDRATER: en gram