Introduksjon til blodkjemi | sunn jakt

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Introduksjon til blodkjemi | sunn jakt

Lynn Vogel

En standard blodprøve gir MANGE svar. Dessverre ser de fleste på det som et diagnostisk verktøy. Men det er mye mer! Ved å bruke funksjonsområder kan vi få forskjellige svar på standardpanelet som kan hjelpe oss å forstå vår helse og generelle behov på mobilnivå.

La oss male et bilde vi er altfor kjent med…

Du går til legen, de tar en standardundersøkelse, og du setter deg overfor dem (føler deg ikke så bra, sikker på at testen vil vise noe…) og de sier: «Alt ser bra ut her.»

Og umiddelbart faller hjertet mitt.

Jeg har gått gjennom dette utallige ganger. Det var helt til jeg ble introdusert funksjonell biokjemisk blodprøve det jeg fant ut…

… Allopatiske utøvere bruker et VELDIG bredt spekter (basert på de sykeste av de syke. Dette betyr at hvis du ikke er veldig syk, vil alt se «normalt» ut når det er langt fra det)

… Markørene de bruker er kun for diagnostiske formål (som betyr at hvis du ikke har en sykdom, vil de ikke se den)

… De samme markørene kan bety ANDRE ting, funksjonelt

Så vi går på veien til funksjonell medisin og bruker rundt $400 på testing (hver gang) for å finne ut hva som kan være galt. Du har kanskje hørt om noen av dem som NEDERLANDSK test, GI-kart, OAT-test.

Problemet er at de fleste funksjonstester fokuserer på vev og organsystemer i stedet for hva celler gjør. Cellulær helse (synlig i en blodprøve) er lengst nede i kroppens «kjede».

Å prøve å finne svar i organer/vev kan noen ganger være travelt. Hvorfor? Fordi hvert vev består av celler. Celler fikseres, vev fikseres, organer fikseres, og symptomene stopper.

Hvor kan vi få svar på spørsmål om cellulær helse?

Jobber med blod

Fordeler med å bruke blod som en funksjonell markør for helsen din:

    • Celler er hvordan hele kroppen kommuniserer og sender informasjon. Hvis det er et problem, vil du se det på mobilnivå.
  • Blodprøven er hovedbiten i puslespillet for å finne ut hva du skal gjøre videre og hva som trenger støtte.
  • Leger kjører allerede CBC (med differensiell blodtelling) og CMP-14 (Comprehensive Metabolic Panel), som er de to beste testene for å få svar fra blodet ditt! Hvis du bare skal få litt informasjon, er dette det.
  • Resultater raskere enn funksjonell testing
  • Tester er billigere enn funksjonelle tester

Du har MANGE svar på standard blodpanel nå i denne mappen på skrivebordet ditt.

I neste serie skal vi se på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *