Lavkarbo Bounty
I kokeboka «Bakeglede uten sukker» fant vi oppskrift på Bountysjokolade. Dessverre var jeg ikke klar over at det tok litt tid å lage, så der fikk jeg for å aldri lese igjennom hele oppskriften først.
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl fløte
1 dl kokosmelk
200 g revet kokos
100 g 70% eller høyere sjokolade
Smelt sukrin og kokosfett i en gryte. Tilsett kokosmelk og fløte og la det koke svakt. Rør sammen alt og la deretter røren stå i 1 time i kjøleskapet og hvile.
Form deigen til 12-14 biter. Sett bitene i fryseren og la dem hvile i 1 time.
Smelt sjokoladen forsiktig i mikrobølgeovnen. Dypp kokosbitene i sjokoladen. Sett i fryseren for at bitene skal kjølne. Oppbevares i kjøleskap.
Jeg valgte å lage rundinger, for massen var litt vanskelig å jobbe med. Både mor og barn syns de var veldig gode, men mektige!