Dette er hovedsaklig oppskrift på sukkerbrød, for sukkerbrødet ble helt fantastisk godt (og faktisk laget ut fra eget hode, så jeg er veldig stolt 😀 ). Sukkerbrødet ble så godt at det kan spises alene, kjempegodt til kaffen, eller å ha med på tur 🙂
Jeg legger ved litt bilder av marsipankaka jeg lagde og, selv om den ikke er 100% lavkarbo, og ble litt katastrofe sånn ellers, og en av ingrediensene kan ikke kjøpes i Norge. Men den ble SYKT GOD den og!!
Så, sukkerbrød altså:
Ingredienser:
- 100 gr kokkosmel
- 200 gr mandelmel
- 1/2 dl sukrin
- 6 egg
- 200 gr smør
- 150 gr kremost/philadelphia
- 2 dl fløte
- 1 ts vaniljepulver
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ss alternativ søtning (jeg brukte palmesukker)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene og fløten, og ha det i det tørre.
Ha over i en vanlig springform og stek på 160 grader. Etter en time kan du riste litt på formen, om den disser må den stekes lenger, men da kan du sette ned temraturen til 140 grader så den ikke blir brent. Sjekk igjen etter 10 min.
La den hvile litt og server 🙂 Evt lag bløtkake/marsipankake!
Marsipankake (liten, doble for stor):
- 1,5 dl fløte
- Soya vaniljekrem (fåes i sverige)
- 1/2 banan (kan sløyfes)
- 1/2 boks bringebær
- 250 gram marsipan (jeg brukte ferdig kjøpt da jeg ikke hadde tid, her er oppskrift på lavkarbovennlig marsipan)
- 1 egg
- litt sukrinmelis
- Konditorfarge om ønskelig
Fremgangsmåte
Jeg lagde en liten kake, og skjærte derfor ut midten av kaken. Resten av kaken spiste jeg opp. Den kan evt spises til kaffen eller haes med på tur, nom-nom!! Skjær så kaken i tre lag og hell litt fløte over lagene.
Start med det nederste laget og hell soya over. Dekk med banan og topp med krem. Det kan lønne seg å dekorere alle lagene før du stabler de på hverandre, da mine begynte å skli litt ut. Det andre laget er likt som det nederste, men dekk det med bringebær istedefor banan. Det øverste laget kar kun krem.
Kjevle ut lokket og sett det på. Klem godt inn på sidene så du får samlet kaken skikkelig. Skjær av den overflødige marsipanen og bruk til pynt, jeg rullet det som en pølse og hadde nederst på kaken.
Bland litt eggehvite og sukrinmelis til en ganske fast mase, og ha i en plastpose. Lag et lite hull og pynt 🙂