Pistasjskorpe laks

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 29, 2023
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Perfekt tilberedt laks har aldri sett bedre ut med denne pistasj-skorpe lakseskjønnheten. Du vet allerede at laks er et hjertesunt valg til middagen din. La meg fortelle deg hva pistasjenøtter gir til tallerkenen.

For en fyldigere smak, fiskeidé, prøv min sesam-skorpe laks, piccata laks eller laksemarinade.

Skjønnhet i pistasjnøtter

Det viser seg at pistasjenøtter faktisk er frø. Hvem visste det? Ikke meg. Jeg har alltid ansett dem for å være en av mine favorittnøtter – deilige, de kan spises på veien, vakre grønnsaker.

Ydmykt, men mektig pistasjfrø forslag fiber, protein, antioksidanter, pluss kalium, mangan, vitamin B6 (og mer!)

Det jeg prøver å si er at denne pistasjskorpen ikke bare er vakker og velsmakende, men også veldig sunn.

Denne oppskriften er resultatet av å ha rester av fylling til overs etter å ha prøvd svinekjøttoppskriften. Jeg kunne ikke la alle disse pistasjenøttene gå til spille. Det viser seg at jeg liker det enda mer med laks.

Og jeg har ikke engang fortalt deg om sausen ennå. Nyt! 💚 – Linda x

Er Pistachio Crust Salmon Low Carb, Keto, Paleo eller Glutenfri?

  • Lavkarbo – Ja! Hver ingrediens her er lavkarbo og deilig.
  • Keto – Denne laksegryten med høyt fettinnhold og lavkarbo er en flott ketomiddag hvis 9 g nettokarbohydrater passer inn i måltidsplanen din.
  • Paleo «Ikke akkurat, men du kan lett gå glipp av paleo-pistasj-skorpe laksesaus!»
  • Glutenfri – Absolutt. Skallen til denne pistasjlaksen er laget utelukkende av nøtter, urter og krydder.

Slik koker du laks i pistasjskorpen

en. Smelt smør over middels varme.

2. Tilsett løk og stek. Tilsett hvitløk.

3. Når hvitløken er duftende, tilsett vinen og stek til nesten ingen væske er igjen.

4. Tilsett sennep, timian, salt, pepper og grønnsaksbuljong. Kok til væsken deler seg i to.

5. Tilsett fløte og la det småkoke til sausen tykner.

6. Legg ingrediensene til pistasjskorpen i en foodprosessor og bearbeid til nøttene brytes i små biter.

7. Tørk laksen med tørkepapir og legg på et bakepapir med kant.

8. Fordel pistasjenøttene på toppen og trykk ned så de fester seg. Stek til laksen er ferdig.

Pistasj laks Ingredienser Notater

Denne franskinspirerte sunne pistasjlaksoppskriften har få ingredienser, men er utrolig enkel å sette sammen. Her er det du trenger:

  • bjeff – Stekt (NØKKEL!) Pistasjnøtter, sennepspulver, fersk timian, hvitløk, salt og pepper.
  • Fisk – Jeg foretrekker villfanget fremfor oppdrett pga høyere nivåer av forurensning funnet i oppdrettslaksefileter. Du kan bruke skinnfrie eller skinnede fileter, alt etter hva du foretrekker. (Jeg foretrekker her uten huden).
  • Saus – smør, løk, hvitløk, tørr hvitvin (som pinot gris eller chardonnay), grønnsaksbuljong (kylling er også godt), salt, pepper, dijon, timian og tung fløte.

Alternativer for laksestek

  1. Bytt sausen Kok pistasj-skorpe laks uten sennep ved å erstatte sennep med sitronsaft, tilsett flere friske urter, eller prøv forskjellige krydder.
  2. Eller pistasjblanding – Tilsett flere urter eller bytt krydderblandingen.
  3. Eller kjøtt – Denne kombinasjonen er veldig velsmakende med svinekjøtt!
lakseketo i pistasjskorpe

Vil at sausen din skal tykne raskere?

Denne sennepskremede sausen tykner med langvarig småkoking. For å fremskynde prosessen kan du gjøre RU ved å bruke 1 ss hver av smør og mel. Du legger til dette etter at du har brygget vinen…

  1. Tilsett 1 (ekstra) spiseskje smør.
  2. Etter smelting, tilsett 1 ss mel og rør hele tiden for å lage en pasta.
  3. Når pastaen er lett brunet, tilsett grønnsaksbuljongen og gå videre til de andre trinnene.

For å holde denne lakse-ketoen i en pistasjskorpe og gjøre sausen tykkere, er det bare å redusere den! Eller bruk 1/4 ts xantangummi (glutenfri!). Hvis du gjør dette, må du strø det på toppen av sausen og visp med en gang. Xantangummi kan tilsettes rett før krem ​​tilsettes.

ovenfra av lakseketo i pistasjskorpe

Oppbevaring + oppvarming

Oppbevar rester av saus og laks hver for seg i en lufttett beholder i kjøleskapet. Varm opp laksen i ovnen eller brødristeren. Sausen kan varmes på komfyrtopp eller i mikrobølgeovn.

Serviceanbefalinger

Først av alt, denne sausen er SÅDAN. GOD. Så jeg liker å servere denne retten med pasta, ris eller brød for å absorbere så mye som mulig. For lavkarboalternativer, server den med din favoritt keto-pasta eller blomkålris. Asparges og brokkoli er ypperlige grønnsaker som tilbehør.

Flere fiskeoppskrifter

nærmere visning av sunn laks i pistasjskall

Laks i pistasjskorpe

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:fire

Forberedelsestidtretti minutter

Tid for forberedelseti minutter

Total tid40 minutter

bruksanvisning

  • Saus. Start med å lage sausen – smelt smøret (2 ss) over middels varme i en middels kjele. Tilsett løken (1/2 kopp) og fres til den er myk, ca 3 minutter. Tilsett hvitløk (4 fedd) og stek til dufter, ca 1 minutt. Tilsett hvitvin (1/2 kopp) og rør godt. Kok opp vinen og fortsett å småkoke til det meste av væsken er fordampet. (Start laksen mens du minker). Tilsett grønnsaksbuljong (1 kopp), salt (1/4 ts), pepper (1/2 ts), dijon (2 ss) og timian (1 ss). Gi sausen et oppkok igjen og fortsett å småkoke til det er halvert, ca 15 minutter. Tilsett fløten og kok i 5 minutter til slik at sausen fortsetter å tykne.
  • Klar Forvarm ovnen til 400 F og kle en stekeplate med bakepapir. Tørk laksen (4-6 unser) tørr på begge sider og fordel jevnt på en bakeplate.
  • Skorpe. Tilsett alle skorpeingrediensene i en foodprosessor og bearbeid i intervaller på 1 sekund til det er godt blandet, ca 10-15 ganger. Dryss over lakseskorpe og trykk til å feste.
  • Bake inn i den forvarmede ovnen i 10-15 minutter – du vet at laksen er ferdig når midten er ferdig og lett gjennombores med en gaffel.
  • Tjene laks med saus lagt på toppen. Nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 495kcalTotale karbohydrater: 12gramProtein: tjuegramTykk: 39gramNatrium: 1286mgFiber: 3gramSukker: 5gramNetto karbohydrater: 9gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *