Svinekjøtt, fennikel og chorizo-gryte… den perfekte kombinasjonen av smaker

  • By: Jan Helge
  • Date: august 10, 2022
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Hvorfor ikke slappe av med en middelhavsgryte av svinekjøtt, fennikel og chorizo, en perfekt kombinasjon av smaker…

Ingredienser

Serverer fire
2 ts olivenolje
1 kg/2 lb 2 oz svinekjøtt, grovt kuttet
200 g/7 oz chorizo, kuttet i biter
1 løk, hakket
en fennikel løk, finhakket
250 ml / 9 fl oz. kyllingbuljong
2 sitroner, skall og saft
1 boks 400 g/14 oz kikerter
100 g/3½ oz store grønne oliven med pit
1 ss hakket fersk persille

Tjene
visnet spinat

Metode
1. Varm to spiseskjeer olje i en stor stekepanne og stek svineskulderen på alle sider til den er gyldenbrun. Fjern svinekjøttet fra pannen og sett til side.
2. Tilsett chorizoen i pannen og stek til den er sprø rundt kantene, ta den ut av pannen og sett til side.
3. Reduser varmen til middels og fres løken og fennikelen i fem minutter eller til de er myke.
4. Ha svinekjøttet og chorizoen tilbake i kjelen, hell deretter i buljongen, tilsett sitronsaft og -skall, legg på lokk og la det småkoke på svak varme i to timer eller til svinekjøttet er veldig mørt.
5. Tilsett kikerter og oliven og stek videre i 15 minutter.
6. Tilsett persille og server med spinat.
Fra originaloppskriften her

Visste du – kikerter er en god kilde til protein, som spiller en viktig rolle for å opprettholde et sunt immunsystem. Protein er også en byggestein for hår, hud og negler og bidrar til å bygge muskelvev.

Makronæringsstoffene som finnes i kikerter er enorme. Kikerter er en utmerket kilde til vitamin B6 og folsyre. Du vil også få en sunn dose vitamin C, samt tiamin, riboflavin, niacin og pantotensyre.

Fordelaktige mineraler i kikerter inkluderer mangan, fosfor, kobber, jern, magnesium og små mengder kalium, selen og kalsium. Mangan beskytter mot frie radikaler som kan skade kroppens celler.

Kikerter er en utmerket kilde til fiber. De er rike på fiber, noe som gjør dem til hjertesunn mat. Studier har vist at personer som spiser en diett rik på fiber har en sunnere vekt og har lavere risiko for hjertesykdom og kreft.

En spiseskje kikerter inneholder åtte gram karbohydrater, så hvis du er på en keto- eller lavkarbo-diett/livsstil, husk det og spis kikerter med måte hvis du velger å spise dem i det hele tatt.

~ sommerblomster bare for deg ~

ha en fin dag


I denne bloggen bringer vi mange oppskriftsideer og artikler, og det er ikke sikkert at alle passer for deg. Hvis du kan ha matallergier eller tilhørende helseproblemer, bør disse alltid tas i betraktning. Hvis du diabetiker og ikke vet hvordan visse matvarer kan påvirke blodsukkeret ditt, er det best å ta en test dvs. bruk glukometeret ditt. Hvis du har noen bekymringer om helsen din, anbefales det alltid at du konsulterer legen din eller medisinsk personell.

Alt godt Jan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *